Închisorile din Elveția sunt supraaglomerate, deținuții stau pe paturi pliante. Autoritățile vor să aducă în plus containere cu gratii

Data publicării:
barbat in inchisoare
Închisorile din Elveția . și-au atins capacitatea limităCredit foto: Guliver/Getty Images

Închisorile din Elveția și-au atins capacitatea limită, iar cantonul Berna intenționează acum să plaseze deținuții în containere cu gratii, ca soluție de urgență.

Deținuții închisorii regionale din Thun sunt nevoiți să doarmă pe paturi pliante pentru că închisoarea e supraaglomerată. 105 persoane au fost încarcerate în martie, mult prea mult pentru închisoarea care are capacitate de 87 de locuri, scrie Blick.

Nu doar în Thun este această situație. În martie, gradul de ocupare în închisorile din Vaud și Geneva a fost de peste 110 la sută, iar în Solothurn a fost de 106 la sută, arată cifrele Centrului pntru Serviciul Penitenciar.

Populația din Elveția crește de ani de zile, iar criminalitatea a crescut. În 2023, s-au înregistrat cu 14% mai multe infracțiuni față de anul precedent. S-a ajuns la situația ca 94,9 la sută din locurile din pușcăriile din Elveția  să fie ocupate la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit BfS, acesta este cel mai mare număr din 2014. Un total de 6.881 de persoane au fost încarcerate la sfârșitul lunii ianuarie, cu 7% mai mult decât în ​​urmă cu un an.

În cantonul Berna, s-a înregistrat o creștere semnificativă, în special a detenției preventive și a executării pedepselor mici. Cei care au fost acuzați și care așteaptă procesul sunt ținuți în arest preventiv. Instanțele sunt și ele supraaglomerate cu dosare, iar mulți dintre cei afectați așteaptă ani de zile în închisoare până la începerea procesului.

Ca o cale de ieșire din această situație, cantonul ia în considerare acum instalarea de containere care să aibă gratii la ferestre, unde să stea deținuții.  

În cantonul Solothurn, închisorile sunt pline în special cu persoane care nu au fost încă condamnate. În toată Elveția, aproape 2.100 de persoane se aflau în detenție preventivă sau preventivă la sfârșitul lunii ianuarie. Potrivit guvernului federal, acesta este al doilea cel mai mare număr de la începutul sondajelor în 1988.

Deținuții se plâng de lipsa spațiului de ani de zile. Curtea Federală a admis în 2016 plângerea unui deținut care a reclamat că a stat în mai puțin de patru metri pătrați timp de 136 de zile.

Cantonul Geneva a prezentat un plan de rezolvare a problemei spațiului, dar până să fie construite noi închisori vor mai trece ani, potrivit sursei citate.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Pensia pe care o va încasa Traian Băsescu. Câți bani va lua fostul președinte, nimeni nu se aștepta la suma...
Digi FM
Câți bani câștigă Ștefan Bănică pentru un spectacol. Onorariul e pe măsura popularității sale
Pro FM
Katy Perry și Orlando Bloom, doi părinți care își adoră fetița. Imagini rare din viața de zi cu zi a celor...
Film Now
Elizabeth Hurley are o siluetă impecabilă la aproape 59 de ani. Imaginile din vacanță au făcut furori pe...
Adevarul
Medicamentul foarte ieftin care poate să provoace o scădere în greutate de 14 kilograme într-o lună...
Newsweek
RECALCULARE Care pensionari iau 1.000 lei în plus la pensie, deși s-au pensionat înainte de 60 ani?
Digi FM
Ben Affleck şi Jennifer Lopez locuiesc separat, pe fondul problemelor în căsnicie, susțin surse citate de...
Digi World
Cum să-ți alegi ochelarii de soare pentru a te proteja de efectele razelor UV. Detaliul la care să fii atent
Digi Animal World
Rasa de pisici cu cea mai mică speranță de viață. Ce trebuie să știi dacă ai ca animal de companie această...
Film Now
Tom Cruise a primit cea mai mare lovitură de la fiica sa, Suri. Ce decizie a luat tânăra în vârstă de 18 ani
UTV
Cine este noua iubita a lui CRBL? Artistul a fost surprins in prezenta unei pustoaice la scurt timp dupa...