Live

Video Klaus Iohannis, după întâlnirea cu Olaf Scholz: Este necesară o prezenţă sporită a NATO în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
Cancelarul german Olaf Scholz a fost primit la Palatul Cotroceni de către președintele Klaus Iohannis. Foto: Profimedia Images

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit, luni, la Palatul Cotroceni, pe cancelarul Republicii Federale Germania, Olaf Scholz.

De asemenea, şeful statului va găzdui o reuniune trilaterală la care va participa împreună cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, şi cancelarul Olaf Scholz. 

Cancelarul Scholz va fi primit cu onoruri militare de către prim-ministrul României, Nicolae Ionel Ciucă. 

Olaf Scholz va purta un dialog cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi se va întâlni cu reprezentanţi ai minorităţii germane din România. 

„Vizita cancelarului federal Olaf Scholz subliniază importanţa semnificativă a relaţiilor noastre bilaterale cu România, care sunt mai apropiate şi mai de încredere ca niciodată. Prin această vizită, transmitem împreună cu partenerii noştri români un semnal important al unităţii Europei, mai ales în aceste vremuri dificile ale războiului de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei. Pe lângă o serie de teme bilaterale, discuţiile se vor axa pe sprijinul şi solidaritatea cu Ucraina şi cu Republica Moldova. Aş dori să mulţumesc României, partenerul şi prietenul nostru apropiat, pentru sprijinul şi disponibilitatea de a ajuta Ucraina şi Republica Moldova”, a precizat ambasadorul Germaniei în România, Peer Gebauer. 

La finalul convorbirilor oficiale, Maia Sandu, Klaus Iohannis şi Olaf Scholz vor susţine declaraţii de presă comune, la Palatul Cotroceni. 

Maia Sandu, care efectuează o vizită în România, va fi primită de către preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. 

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu, despre greva din Noaptea Muzeelor: „Mă duc voluntar patru ore. O să beau o cafea și o să rezist”

Macron, Scholz și Meloni consideră „inadecvat” demersul Kosovo de a adera la Consiliul Europei

Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare încercăm să reglăm în şedinţă de guvern situaţia muzeografilor

Maia Sandu confirmă că Republica Moldova negociază un acord de securitate cu UE

Partenerii noștri