Live

Premieră în România. A fost publicat ghidul pentru combaterea hărțuirii sexuale și morale la locul de muncă

Data publicării:
A fost publicat ghidul pentru combaterea hărțuirii sexuale și morale la locul de muncă. Foto: Profimedia

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, spune că a fost publicat primul ghid pentru prevenirea și combaterea hărțuirii sexuale și morale la locul de muncă.

„Premieră în domeniul prevenirii și combaterii hărțuirii sexuale! Am publicat primul ghid dedicat instituțiilor și companiilor private. Doar în primele 9 luni ale anului, 130 de persoane au fost hărțuite în spațiul public și există 287 de anchete penale în lucru”, a scris Firea pe Facebook.

„Hărțuirea sexuală este un fenomen despre care se vorbește prea puțin, dar care este prezent în instituțiile publice și companiile private. Împotriva statului român a fost pronunțată recent o decizie într-un proces deschis la CEDO de o angajată a unei instituții de stat. România a pierdut tocmai pentru că instituțiile au tratat superficial plângerile femeii. Este o decizie care trebuie să ne dea mult de gândit, chinurile și nedreptatea prin care trece o persoană hărțuită la locul de muncă nu sunt de neglijat”, a continuat ea.

„Ghidul privind hărțuirea pe criteriu de sex și hărțuirea morală la locul de muncă este o premieră pentru România. Documentul a fost elaborat de specialiștii ANES împreună cu Institutul Român Pentru Drepturile Omului și Ministerul Muncii și Solidarității Sociale. Acest ghid este un instrument important, pe care dorim să-l implementăm în toate instituțiile și care va fi sprijin real pentru angajați, dar și pentru angajatori”, a mai scris ministrul.

„Orice conduită ostilă sau nedorită, orice comentariu nepotrivit, cu tentă sexuală, orice acțiuni și gesturi nepotrivite înseamnă hărțuire și acest ghid stabilește toate măsurile care trebuie luate la nivelul unei instituții pentru a gestiona astfel de situații, dar în primul rând pentru a preveni”, a explicat ea.

Ghidul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Timp de 30 de zile, așteptăm propunerile, sugestiile și opiniile privind acest proiect”, a mai spus Firea.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Firea: Sunt candidat de ultim moment şi acesta este aparent un dezavantaj. Bucureştenii au suferit anumite confuzii

20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc. "E un mit periculos, că avem prea mulți studenți. Suntem într-un mare risc"

Ciolacu şi Firea au mers de 1 Mai la depoul Dudeşti din Capitală și le-au vorbit angajaților STB despre creșterea salariilor

Simonis: Domnul Piedone ar trebui să se gândească la un exit, să realizeze că nu poate câştiga alegerile pentru Primăria Capitalei

Partenerii noștri