Live

PSD: Nu ar trebui prelungită starea de alertă națională, ci declanșată starea de alertă la nivel local

Data publicării:
Foto: GettyImages

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romașcanu, a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că, potrivit datelor actuale raportate de Guvern privind epidemia de COVID-19, nu ar trebui prelungită starea de alertă națională, ci ar trebui declanșată starea de alertă la nivel local, măsură care poate fi aplicată de autoritățile locale.

“Guvernul Orban susține că în 108 localități, din 28 de județe, se înregistrează o rată de incidență de 0,5 cazuri (de COVID-19 - n.red.) la 1.000 de locuitori, prag de la care se impun restricții. Cele 108 localități reprezintă doar 3,3% din totalul celor 3.228 de UAT-uri pe care le are România.

După această logică, n-ar trebui prelungită starea de alertă la nivel național, ci ar trebui declanșată stare de alertă locală, lucru care este la îndemâna autorităților locale”, a explicat Lucian Romașcanu, la sediul PSD.

Redactor: Alexandru Costea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

La 20 de ani, câștigă o avere lună de lună și e iubita băiatului unui ”interlop de top”. Tatăl ei a scris istorie în fotbal

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: E exclus ca PSD să nu aibă candidat la funcția de președinte

Ce planuri au candidații la PMB Nicușor Dan, Gabriela Firea și Sebastian Burduja pentru a rezolva traficul și poluarea în București

Ciolacu anunță convocarea Congresului PSD pentru desemnarea candidatului la prezidențiale: „E aproape imposibil să nu avem candidat”

Ciolacu, după ce Ciucă a spus că nu exclude o colaborare cu USR: „Există o linie roșie”

Partenerii noștri