Live

Radu Mazăre – povestea unui politician atipic

Data actualizării: Data publicării:

Radu Mazăre este unul dintre politicienii cei mai coloraţi care au păşit pe scena politică de la noi. A făcut show oriunde a ajuns, nu i-a fost teama să îşi atace public adversarii, nu s-a ferit să facă glume nici pe scările instanţelor. Mazăre a combinat distracţia şi politica într-un mod inedit, pentru care au rămas martore imagini de arhivă.

- Trafic pe auto... toată lumea vrea să vadă... nu e niciun stres, e delirium tremens.

L-aţi urmărit pe Radu Mazăre, primarul implicat. Iată-l însă şi pe Radu Mazăre, edilul nervos.

- Ce ați venit să anchetați? Ce căutați aici, la mine în primărie? Păi nu verificați nimic, băi fraților, la mine în primărie nu aveți ce să căutați. Limpede?

Mazăre s-a consacrat ca primar, dar a încercat să câştige şi puterea în PSD. L-a sprijinit însă pe Victor Ponta, până la capăt.

Radu Mazăre: „Cred că Victor are sânge în el și dacă am găsit baiat care are sânge, eu vreau să-l las pe el și să-l sprijin pe el. Vă rog pe cei care ați fi dorit să mă votați pe mine, votați-l pe Victor. Vă mulțumesc.

Un personaj... cel puţin atipic, Radu Mazăre a reuşit să şocheze, de câte ori ieşea în public. Apariţiile sale la şedinţele de partid au fost mereu memorabile. Nici discursurile nu erau mai prejos.

Radu Mazăre: Poa' să te ia cu mascații, pe motiv de urgență, apoi în cinci luni să nu facă niciun act, pai ******, când m-ai luat cu mascații, urgență, apoi trec cinci luni fără ca tu să faci o hârtie?”

Odată, s-a lăsat şi cu sânge.

Radu Mazăre: „Dați-vă, că trebuie să o închid (portiera, n.red.). Zi, noroc sau ghinion, că m-a luat ploaia când am ajuns. M-am lovit. A dat sângele? Unde dracu m-am lovit?”

Pe măsură ce au început problemele penale, declaraţiile lui Mazăre s-au mutat pe scările poliţiei sau ale DNA.

Radu Mazăre: „M-am spălat pe cap, m-am dat cu un deodorant care îmi aduce aminte de Brazilia, s-ar putea să mă întorc, s-ar putea să nu mă întorc. Trăim ca pe vremea Siguranței... sau a Securității, când te umfla. Trening, carte, cruce, ceva de mancare... în viață e bine să fii pregătit pentru orice.”

Fostul edil era cunoscut şi pentru vorbele... de duh: „Când ești sus, toți sunt lângă tine, când ți-e rău, toți fug de lângă tine.”

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Doi polițiști încearcă să-și scoată mașina împotmolită pe plajă. Ce metode au folosit ca să nu-și ude pantofii

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Un adolescent din Constanța a fost arestat preventiv, după ce a lovit cu pumnul în față un jandarm

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Partenerii noștri