Live

Renate Weber, după decizia CCR: „Tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost un mare abuz”

Data actualizării: Data publicării:
Renate Weber. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Renate Weber a declarat, marţi, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului, că judecătorii au întărit, practic, ceea ce ea a spus, că nu a existat motiv de revocare şi tot ce s-a întâmplat în Parlament a fost „un mare abuz”.

„Mă bucură că această decizie a fost luată cu unanimitate pentru că asta întăreşte ceea ce am spus şi eu în permanenţă, că nu a existat niciun motiv pentru revocare şi că tot ce s-a întâmplat în parlament a fost un mare abuz. Evident trebuie să văd şi eu minuta”, a spus Renate Weber, după decizia CCR privind neconstituţionalitatea revocării sale din funcţia de Avocat al Poporului, potrivit Mediafax.

Aceasta a mai spus că aşteaptă comunicatul CCR şi după ce va vedea minuta care va fi cuprinsă în comunicat va şti care sunt paşii care urmează: „dacă se va dispune reinstalarea mea în funcţie, constatându-se neconstituţionalitatea”.

Rebate Weber a mai spus că este „foarte curioasă” să vadă motivarea CCR.

„Eu continui să spun că nu a fost vorba doar de revocarea mea, a fost vorba de un atac fără precedent la instituţia Avocatul Poporului şi cred că acest lucru este inadmisibil şi nu trebuie să se mai repete niciodată”, a mai spus Weber.

Întrebată dacă va renunţa la sesizarea depusă la Curtea de Apel Bucureşti, împotriva Parlamentului, Renate Weber a spus că mai întâi vrea să vadă minuta CCR şi apoi va evalua ce are de făcut în continuare.

Curtea Constituţională a României a declarat marţi neconstituțională revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului. Sesizarea a fost făcută de Partidul Social Democrat. Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților, a spus că va ține cont de decizia CCR.

Editor : R.K.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iniţiativa legislativă cetăţenească „Luna iunie - Luna Identităţii Creştine” nu îndeplineşte condiţiile prevăzute de Constituţie (CCR)

CCR: Devansarea alegerilor prezidenţiale este constituţională

REPER a atacat OUG-ul de comasare a alegerilor la CCR. Cioloș: Am fost deposedați de Guvernul Ciolacu de dreptul de a ne apăra votul

Dezincriminarea evaziunii fiscale sub 1 milion de euro, constituţională. CCR: Legea face trecerea spre teoriile moderne ale dreptului

Partenerii noștri