Live

Retragerea lui Dăncilă | Reacţia lui Tăriceanu după anunţul făcut de Iohannis

Data actualizării: Data publicării:

Liderul ALDE a fost primul politician d ela vârful coaliţiei care a avut o replică la ieşirea preşedintelui Klaus Iohannis, care a solicitat public retragerea premierului Viorica Dăncilă pe motiv că nu face faţă funcţiei.

Citește și ”Prețul înțelegerilor secrete făcute de Dragnea în Israel. Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro”

Primul ministru niciodată nu are nevoie de mandat ca să se ducă într-o vizită externă. Viorica Dăncilă vorbeşte în numele Guvernului şi, evident, când vorbeşte în numele Guvernului, vorbeşte şi în numele României. Nu este preşedintele singura voce care vorbeşte în numele României, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Antena 3, la scurt timp după ce şeful statului a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă. Tăriceanu a precizat, însă, că nu ar vrea să intre într-o dispută cu preşedintele Iohannis.

Sigur că politic preşedintele poate să facă declaraţii, poate să vrea să deschidă un război cu majoritatea cu Guvernul, e problema dânsului, a mai adăugat liderul ALDE. Potrivit acestuia, majoritatea PSD-ALDE, dar şi Guvernul au avut o atitudine respectuoasă faţă de Klaus Iohannis, iar pe de altă parte valoarea solicitării făcute de preşedinte pe acest subiect este aceeaşi cu a oricărui alt cetăţean.

La rândul său, deputatul PSD Florin Iordache, fost ministru al Justiției, actual președinte al Comisiei speciale pentru modificarea legilor Justiției, a declarat, la Digi24, că președintele Klaus Iohannis ar fi „deranjat” de „succesul” lui Dăncilă.

Președintele a cerut demisia șefului Viorica Dăncilă. „Nu face față acestei poziții”, a spus șeful statului.

Citiţi şi: Mutarea ambasadei la Ierusalim ne-ar putea costa miliarde de euro

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Ce pensie va avea Iohannis. Președintele a adunat 42 de ani de muncă

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Partenerii noștri