Live

Rovana Plumb: În CEx-ul PSD au fost „lacrimi de iubire”

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Europarlamentarul Rovana Plumb vine cu o explicație neobișnuită pentru lacrimile care au curs marți seara în ședința tensionată a conducerii PSD – care a și demisionat, de altfel. Printre cei care au plâns a fost și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Lacrimi de iubire și lacrimi pentru faptul că s-a muncit enorm de mult, s-au luat măsuri foarte bune și totuși s-a pierdut la acest scor”, a spus Rovana Plumb.

Ca în orice familie politică, după ce se pierd alegerile, fiecare ar trebui să-și spună cuvântul. A fost un moment tensionat, pe care sper să-l depășim și să mergem mai puternici înainte, având în vedere că avem alegeri locale și generale anul viitor”, a mai spus Rovana Plumb.

Întrebată dacă, la ședința CEx, au fost puși să jure pe Biblie social-democrații care au luat bani de la bugetul de stat, Plumb a răspuns: „Pe Biblie și pe Constituție am jurat în momentul în care am preluat mandatul de ministru, fiecare dintre noi. Așa ceva în reuniunea CEx-ului de ieri nu s-a întâmplat”, a adăugat ea.

Marcel Ciolacu a preluat, interimar, președinția PSD. El este, de altfel, și autorul planului de îndepărtare a conducerii partidului. A avut nevoie de o ședință foarte lungă a Comitetului Executiv, terminată aproape de miezul nopții, pentru a-l pune în aplicare. Viorica Dăncilă, Mihai Fifor, secretarul general, și vicepreședinții PSD au demisionat. Excepție face Eugen Teodorovici, președintele executiv. Cei care au preluat puterea spun totuși că acesta și-a pierdut automat funcția, odată cu dizolvarea Biroului Permanent Național.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu: Firea va câştiga Primăria Generală. Nu văd niciun motiv de ce bucureștenii l-ar vota pe Nicuşor Dan

Rareș Bogdan: Dacă facem ce trebuie, Sebastian Burduja va fi între 24% şi 28%. Avem o șansă istorică pentru Capitală

Nicuşor Dan: Mulţi vor vota cu mine ca să nu iasă Piedone sau Firea

Nicuşor Dan: Dacă ar fi să pariez, aş paria că nu se retrage Piedone, dar nu pot exclude varianta. Exclud retragerea lui Firea

Partenerii noștri