Live

Giuliani recunoaște că a primit bani pentru scrisoarea în care critica lupta anticorupție din România

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, a fost plătit de o firmă de lobby din Statele Unite, pentru a trimite scrisoarea adresată preşedintelui Klaus Iohannis. Politicianul american, care nu deţine nicio funcţie publică la Washington, a recunoscut pentru publicaţia Politico faptul că a primit bani de la compania de lobby, dar nu a dezvăluit despre ce sumă este vorba. Declaraţia lui Giuliani vine la o zi după ce ambasada americană la Bucureşti s-a delimitat de scrisoarea fostului primar de New York printr-o precizare extrem de clară, "Guvernul Statelor Unite nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani."

Într-o declarație pentru Politico, Giuliani a declarat că scrisoarea sa s-a bazat pe „un raport al fostului director FBI Louis Freeh”, patronul unei firme de consultanță numită Freeh Group International Solutions. „Ei îmi plătesc onorariul”, a declarat Giuliani.

Grupul Freeh nu a răspuns deocamdată solicitărilor presei de a răspunde câți bani a primit avocatul lui Donald Trump pentru scrisoare. Fostul director FBI Louis Freeh este avocatul omului de afaceri fugar Puiu Popoviciu, dar s-a ocupat și de problemele cu legea ale lui Alexander Adamescu, fiul lui Dan Adamescu.

„Este foarte neobișnuit pentru un avocat american să îi scrie președintelui unei alte țări pentru a-i oferi sfaturi despre eforturile anticorupție ale țării sale. Dar să faci asta fără a identifica și clienții din partea cărora trimiți scrisoarea este șocant. Singura concluzie pe care o pot trage este că cine l-a pus să facă asta și l-a plătit crede că Giuliani poate avea o influență, doar pentru că este avocatul președintelui Donald Trump”, a declarat un avocat consultat de Politico.

Avocatul preşedintelui Donald Trump, Rudolph Giuliani, a adresat autorităţilor române o scrisoare pe tema protocoalelor încheiate de instituţii din sistemul judiciar cu SRI, scrisoare de care Ambasada SUA la Bucureşti s-a disociat, transmiţând, prin purtătorul de cuvânt, că Guvernul SUA nu comentează acţiunile persoanelor fizice.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Giuliani s-a predat la o închisoare din Georgia, în dosarul în care Trump e acuzat de subminarea alegerilor din 2020

Trump, despre perchezițiile procurorilor la avocatul său, Rudy Giuliani: El e un patriot, iar ei descind la locuința sa. E incorect

Alegeri SUA 2020. Numele României apare din nou în campania electorală în legătură cu fiul lui Joe Biden

Doi finanţatori ai campaniei lui Donald Trump, apropiaţi ai lui Rudy Giuliani, au fost arestaţi

Partenerii noștri