Live

Scandal în PNL după ultimele numiri în Guvern. Filiala Cluj se revoltă: „Orban și Cîțu se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut”

Data actualizării: Data publicării:
Fliala PNL Cluj se revoltă după ultimele numiri. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Tensiuni în PNL după împărțirea funcțiilor de prefect, precum și după numirea secretarului general și a secretarului general adjunct din Guvern. Filiala Cluj se revoltă împotriva conducerii partidului după ce a pierdut atât funcția de prefect, cât și una dintre cele două funcții din Secretariatul General al Guvernului.

Filiala PNL Cluj a sperat până în ultimul moment că va putea să își impună un om în Secretariatul General al Guvernului. Pentru funcția de secretar general l-ar fi vrut pe Mircea Abrudean, după ce actualul prefect de Cluj s-a văzut nevoit să plece din funcție, aceasta fiind dată celor de la UDRM în urma negocierilor purtate în coaliție.

Însă, în funcția de secretar general al Guvernului, Florin Cîțu și-a impus propria numire, peste capul lui Ludovic Orban, susțin surse din partid. Președintele PNL l-ar fi vrut pe Tănase Stamule, însă Florin Cîțu și-a numit un apropiat, pe Tiberiu Horațiu Gorun. Anterior, Tiberiu Horaţiu Gorun a fost secretar general adjunct al Ministerului Finanţelor și este considerat omul deputatului PNL de Gorj, Dan Vâlceanu, prieten bun cu actualul premier. 

După numire lui Gorun, Mircea Abrudean a sperat că va ajunge măcar secretar general adjunct, însă în această funcție a fost numit Istvan Zahoranszki, de la UDMR. Decizia a fost publicată, marţi, în Monitorul Oficial. 

Astfel, după ce a pierdut și funcția de prefect și o poziție cheie în guvern, filiala Cluj se revoltă. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, a declarat că deciziile pe care le iau liderii liberali, în frunte cu fostul premier Ludovic Orban și actualul premier Florin Cîțu, se răsfrâng asupra organizației județene a PNL Cluj.

„Deciziile greșite luate la nivel național afectează credibilitatea partidului la nivel județean. Trebuie să muncim infinit mai mult aici la Cluj, pentru a acoperi și repara deciziile greșite ale altora care se cred Dumnezei-Deținătorii adevărului absolut. Eu nu mai vreau să muncesc politic ca să acopăr și să repar după alții din conducerea centrală a partidului”, a declarat Tișe, potrivit Ziua de Cluj.

Liderul forului administrativ județean a precizat că îl încearcă o lehamite profundă, și că nu îl mai surprinde ceea ce au decis cei de la centru, pentru că nu mai are nicio așteptare de la actuala conducere a Partidului Național Liberal.

Editor : Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

Guvernul a aprobat un memorandum care modifică Acordul cu Republica Moldova cu privire la cooperarea în domeniul militar

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri