Live

Ședință cu nervi la PSD. Ce acuzații își aduc urmașii lui Dragnea: ”Tu ai vândut alegerile!”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Liderii PSD, reuniți în Comitetul Exectiv al partidului, joi, la Palatul Parlamentului, într-o nouă ședință tensionată pe tema alegerii viitoarei conduceri a formațiunii, își aruncă reproșuri și acuzații reciproce fără echivoc, în fața colegilor. 

Paul Stănescu, demisionar din funcția de președinte executiv al partidului și plasat împotriva aripii Dăncilă-Oprișan, a cerut amânarea Congresului, motivând că este o greșeală alegerea unei noi conduceri formată din aceiași lideri vechi.

”Nu eu, Oprișan sau Buzatu suntem viitorul”, a spus Stănescu, președinte al PSD Olt, fost ministru al Dezvoltării și fost bun prieten al lui Liviu Dragnea, devenit din septembrie anul trecut lider al grupării puciștilor, semnatarii scrisorii anti-Dragnea.

Stănescu a sperat că Viorica Dăncilă nu se va alia cu Marian Oprișan după pierderea alegerilor, și acceptase funcția de președinte executiv, dar după ce președintele PSD Vrancea și-a marcat net influența asupra premierului, a renunțat la funcție, alegând să se lupe cu acesta din postura de opozant.

De altfel, în ședința de joi a CEX, s-a văzut clar ruptura dintre el și Viorica Dăncilă, aceasta spunându-i public că o îndemna să renunțe la funcția de premier, să plece la Bruxelles pe un post de europarlamentar și să provoace căderea Guvernului PSD. Tot Viorica Dăncilă le-a reproșat noilor săi contestatari că se dezic de Liviu Dragnea, după ce ”toți am fost susținuți de Liviu Dragnea”. 

”Să ne liniștim și să ne repliem pentru următoarele alegeri”, le-a spus ea pesediștilor, pe care însă nu i-a convins ”să se liniștească”, având în vedere că Niculae Bădălău l-a acuzat pe Robert Negoiță că ”a vândut alegerile în sectoru lui”. 

Congresul pentru alegerea unei noi conduceri a PSD rămâne bătut în cuie pentru data de 29 iunie, Viorica Dăncilă neavând probleme reale în a-și impune punctul de vedere. Potrivit unor surse din conducerea PSD, șansele cele mai mari pentru preluarea puterii în partid le are trioul Dăncilă-Oprișan-Bădălău, pentru funcțiile de președinte, președinte executiv și secretar general. 

Gabriela Firea nu va participa la Congres, din motive medicale, însă a transmis, joi, de la Londra, un mesaj-avertisment către colegii săi - ”mă voi întoarce”.  

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Un candidat PSD își face campanie cu un clip în care lasă o fată să cadă lângă el fără să intervină. Apoi a explicat motivul (VIDEO)

USR Iași cere filialelor PSD din Moldova să retragă sprijinul politic al lui Ciolacu, după reclamațiile „discriminatorii” ale acestuia

Partenerii noștri