Live

Un senator USR spune că primarii, viceprimarii și președinții de CJ vor avea pensii speciale din 2020 din cauza CCR

Data actualizării: Data publicării:
Foto: facebook.com/pg/presada.florina

Senatorul USR Florina Presadă a afirmat că primarii, viceprimarii și președinții consiliilor județene vor benefia de pensii speciale, începând de anul viitor, având în vedere că CCR nu a a dezbătut și nici nu a fixat termen de pronunțare pe OUG privind Codul administrativ.

„Campania electorală trece, președintele se alege, iar primarii rămân cu pensiile speciale! L-am întrebat pe Ministrul desemnat pentru Administrație Publică ce va face cu pensiile speciale pentru primari. A răspuns că așteaptă decizia Curții Constituționale. Dar, uite că CCR nu a dat un termen pentru a se pronunța în acest dosar”, a scris Florina Presadă, vineri, pe Facebook, atașând o imagine cu dosarul de pe site-ul CCR în care nu e stabilit un termen pentru dezbatere pe această sesizare.

Aceasta a adăugat că pe site-ul Ministerului Dezvoltării a fost publicată hotărârea de Guvern prin care primarii pot solicita aceste pensii.

„Practic, în lipsa unei decizii în timp util, de la 1 ianuarie 2020, primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții de consilii județene vor beneficia de aceste pensii. Pe site-ul Ministerului Dezvoltării a fost deja publicată hotărârea de guvern prin care primarii pot solicita aceste pensii. Campanie electorală, fie. Dar să nu uităm esențialul: România”, a conchis Presadă.

Pe 28 august 2019, Avocatul Poporului Renate Weber a sesizat CCR în legătură cu Ordonanța de urgență a Guvernului privind Codul administrativ, precizează Mediafax.

Weber argumentează că prevederea din actul normativ conform căreia că primarii, viceprimarii, președinții și vicepreședinții consiliilor județene beneficiază de indemnizație pentru limită de vârstă de la data la care li se acordă drepturile de pensie este neconstituțională.

Până la acest moment, Curtea Constituțională încă nu a fixat un termen pentru dezbaterea sesizării.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au mers la teatru, dar comportamentul lor a fost inacceptabil! Spectatorii au cerut să fie dați afară: ”Erau chiar lângă noi”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

George Tuță, PNL Sector 1: Drulă să explice de ce o mai susține pe Armand, trimisă în judecată pentru infracțiuni cu fonduri europene

Pesediștii cer USR să o excludă pe Clotilde Armand din partid: Are toate atributele penalului în funcţii publice

Drulă acuză „dosare fake” și „hărțuieli politice” după ce Clotilde Armand a fost trimisă în judecată

USR susține că a reuşit să scoată din noul Cod Silvic prevederi care ar fi distrus iremediabil pădurile din România

Partenerii noștri