Live

Senatul a respins definitiv proiectele UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Data actualizării: Data publicării:
Legea cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale a fost respinsă cu 102 voturi pentru şi 8 contra. Foto: Inquam Photos

Plenul Senatului, reunit în regim de urgenţă, după votul de joi din Camera Deputaţilor, a respins definitiv cele trei proiecte de lege privind autonomia Ţinutului Secuiesc, depuse de doi parlamentari din grupul UDMR. Şedinţa a avut loc în sistem hibrid.

Propunerea legislativă privind statutul de autonomie a ţinutului secuiesc a fost respinsă cu 104 voturi pentru şi opt voturi împotrivă, iar proiectul de act normativ privind statutul autonomiei culturale a comunităţii maghiare din România, cu 101 voturi pentru şi opt împotrivă.

Legea cadru privind autonomia culturală a comunităţilor naţionale a fost respinsă cu 102 voturi pentru şi opt contra.

Joi, Plenul Camerei Deputaţilor a respins, într-o şedinţă de plen în regim hibrid, toate cele trei iniţiative legislative ale UDMR privind autonomia Ţinutului Secuiesc şi autonomia culturală a comunităţii maghiare din România, depuse de UDMR. Ionuţ Moşteanu, liderul deputaţilor USR, a cerut în plen, după vot, ca preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, să convoace de urgenţă Senatul şi vineri să respingă definitiv aceste propuneri.

Editor : Andreea Smerea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ungaria a respins rezoluția Consiliului Europei care sprijină formula de pace a Ucrainei: „Avem nevoie de negocieri de pace reale”

Viktor Orban susține că Robert Fico „se zbate între viaţă şi moarte”: „Am fi avut mare nevoie acum de el şi de o Slovacie pro-pace”

Interviu cu ministrul ungar al afacerilor europene, Janos Boka. Care vor fi prioritățile Ungariei pentru președinția rotativă a UE

Viktor Orban e supărat că „a rămas singur în lupta pentru pace” în UE, după ce aliatul său Roberto Fico a fost la un pas să fie omorât

Partenerii noștri