Live

Șerban Nicolae: Condiționarea finanțării, bună când există suspiciuni privind utilizarea fondurilor UE

Data actualizării: Data publicării:
Șerban Nicolae, la declarații în Parlament. Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Alocarea fondurilor europene nu ar trebui să se facă în funcţie de respectarea standardelor privind statul de drept, crede preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Condiționarea finanțării e un lucru bun când există suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor, apreciază, la rândul său, senatorul PSD Șerban Nicolae.

Călin Popescu Tăriceanu: „În mod normal, nu are ce legătură se se facă între alocarea fondurilor și existența statului de drept. România nu e acuzată, în mod oficial, că nu respectă normele statului de drept și ce apare azi la suprafață îi face pe mulți dintre oficialii europeni sa-și pună intrebare cât de bine a funcționat MCV-ul, dacă aceste lucruri au existat și au fost tolerate. Dacă e să ne referim la lucrurile formale, România nu are o problemă cu statul de drept. Noi constatăm că, pe lângă aceasta monitorizare care a fost atât de eifcientă, s-a dezvoltat o cangrenă uriașă în sistemul de justiție.

Șerban Nicolae, liderul senatorilor PSD: Condiționarea finanțării este, în esență, un lucru bun când există suspiciuni cu privire la utilizarea fondurilor. Dacă cineva vrea să jongleze cu fondurile europene că și cum ar fi o milă, niște donații pe care le face cineva... e deja mult prea mult. Statul de drept în România a fost grav afectat. Mai ales prin mecanismul de subordonare a justiției față de serviciile de informații.

Alina Gorghiu, senator PNL: M-am uitat cu mare surprindere la un comunicat al Comisiei Europene, care a prezentat proiectul de buget pe 2021-2027. O inovație majoră în cadrul bugetului e consolidarea legăturii dintre finanțarea UE și statul de drept. Vei primi bani din bugetul UE cât timp respecți aceste standarde.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Mircea Geoană spune că pesediștii îl atacă pentru că îi deranjează sondajele: Posibila mea candidatură creează fibrilație în sistem

Simonis: România nu e pregătită peste noapte pentru cota progresivă. La fel și cu taxa pe lux. ANAF să se raporteze la un calcul al UAT

Alfred Simonis, despre atacurile din coaliție în campania electorală: Vor exista, mai ales din eșaloanele doi și trei

PSD şi PNL se acuză reciproc pentru surparea străzii din Slănic Prahova

Partenerii noștri