Live

Statul român respinge situația financiară prezentată de Petrom deoarece aceasta nu conține taxa pe solidaritate

Data publicării:
Virgil Popescu, ministrul Energiei. Foto: George Călin/Inquam Photos

Statul român, care deține 20,7% din acțiunile Petrom, a refuzat să voteze situația financiară prezentată de companie în Adunarea Generală deoarece aceasta nu prevedea taxa pe solidaritate, a declarat ministrul Energiei Virgil Popescu pentru financialintelligence.ro.

"Nu aveam cum să votăm așa ceva", a declarat Virgil Popescu, care a adăugat că în situația financiară nu era prevăzut nici măcar un provizion (cheltuieli anticipate) pentru taxa de solidaritate.

Potrivit financialintelligence.ro, nici Comitetul de Audit al Consiliului de Supraveghere nu a emis opinie favorabilă în privinţa situațiilor financiare ale companiei.

Camera Deputaţilor a adoptat, la sfârșitul lunii trecute, proiectul de lege prin care se instituie contribuţia de solidaritate pentru societăţile care au activitate în extracţia ţiţeiului, a gazelor naturale și în rafinarea petrolului, care includ și OMV Petrom.

Măsura a fost contestată atunci de reprezentanții companiei, care au spus că amendamentele aduse proiectului de lege încalcă Constituția.

Editor : D.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Burduja intră în concediu fără plată la Ministerul Energiei

Burduja: Eurostat confirmă că românii plătesc printre cele mai mici preţuri la energie din Uniunea Europeană

Guvernul alocă fonduri pentru programul „Electric Up”. Până la 150.000 de euro pentru panouri fotovoltaice. Cine poate obține finanțare

Sebastian Burduja avertizează că imaginea lui e folosită într-o fraudă online: „Pagina promite câștiguri uriașe”

Partenerii noștri