Live

Surse: Ce le-a spus Kelemen Hunor liderilor Coaliției despre scandalul declarațiilor lui Viktor Orban

Robert Kiss Data actualizării: Data publicării:
Liderii coaliției s-au reunit marți, într-o ședință la Palatul Victoria. Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

În prima ședință a coaliției de guvernare la care a participat și președintele UDMR Kelemen Hunor, după scandalul declarațiilor lui Viktor Orban de la Băile Tușnad, liderii politici i-ar fi cerut explicații în legătură cu atitudinea Uniunii față de declarațiile rasiste ale premierului de la Budapesta, au precizat surse politice pentru Digi24.ro. 

Kelemen Hunor le-ar fi spus acestora că își menține declarațiile publice făcute pe acest subiect și că nu are el cum să intervină în ce spune Viktor Orban, spun sursele citate.

Anterior, Kelemen Hunor a declarat, inițial pentru presa din Ungaria, că „nu există niciun pic de rasism la Viktor Orban” și că declarațiile premierului ungar trebuie interpretate în context. 

După ce președintele Klaus Iohannis a cerut lămuriri din partea liderilor UDMR, președintele formațiunii a declarat pentru Agerpres că „nu trebuie să vorbim în niciun caz despre o criză în coaliţie.”

Kelemen Hunor a menţionat că „Viktor Orban a făcut nişte clarificări suplimentare, la Viena, pe marginea discursului susţinut la Tuşnad, precizând că condamnă rasismul şi că nu a fost o declaraţie aşa cum a fost prezentată şi probabil că acea propoziţie greşită, interpretabilă, a fost scoasă din context şi a fost interpretată”. În ceea ce priveşte aplauzele primite de Orban, liderul UDMR a spus că nimeni nu-i putea împiedica pe cei prezenţi la evenimentul de la Băile Tuşnad, dintre care mulţi au venit din curiozitate, să aplaude din respect sau din alte considerente.

În ședința coaliției a fost abordat și subiectul scandalului de la Satu Mare, unde PNL a rupt alianța cu UDMR, însă nu existat concluzii.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Șocant”: au decis să divorțeze, după 12 ani! ”Cea mai frumoasă femeie din lume” crede că urmează o altă ”lovitură”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kelemen Hunor, despre atacul asupra lui Robert Fico: Violenţa verbală se transformă în violenţă fizică dacă nu este oprită la timp

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

UDMR Satu Mare: Discursul lui George Simion instigă la ură interetnică

Rareş Bogdan: „Nu avem scenariu în care domnul Ciucă nu va candida”

Partenerii noștri