Live

Tăriceanu, despre alegerile prezidenţiale: Voi câştiga dacă voi candida

Data actualizării: Data publicării:

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, joi seară, că va câştiga alegerile prezidenţiale, în cazul în care va candida, însă acest lucru nu a fost încă decis.

Tăriceanu a fost întrebat, joi seară, la Antena 3, ce scor va obţine la alegerile prezidenţiale şi a afirmat că va câştiga, dacă va candida.

„Un singur scor: voi câştiga dacă voi candida, dar candidatura nu e decisă. Cu partenerii din coaliţie am hotârăt să evaluăm după alegerile europarlamentare. Am hotărât să candideze cel care are cele mai şanse să îl învingă pe Klaus Iohannis”, a spus Tăriceanu.

Acesta a precizat că este o decizie grea, dar că este pregătit.

„O decizie grea, sunt pregătit pentru aşa ceva, vom hotărî şi vom decide ceva mai târziu. Nu mai durează mult, aproximativ două luni”, a mai declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a afirmat, în repetate rânduri până acum, că se gândeşte serios la o candidatură la alegerile prezidenţiale de la finalul acestui an.

În 10 martie, liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat că nu s-a discutat oficial în coaliţie despre un candidat comun la alegerile prezidenţiale, dar el şi Călin Popescu Tăriceanu au stabilit încă din toamnă că ar fi cea mai bună variantă.

În plus, Dragnea a precizat că a convenit cu liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ca după alegerile europarlamentare să prezinte împreună un candidat comun la alegerile prezidenţiale, care să fie susţinut de coaliţie.

Sursa: News.ro

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Băsescu: Dacă trebuie să aleg dintre Ciucă, Ciolacu și Geoană la prezidențiale, nu mă duc la vot

Marcel Ciolacu e „ferm convins” că Mircea Geoană va candida la alegerile prezidențiale

Firea spune de ce nu i-a pronunțat numele lui Cîrstoiu la lansarea acestuia: Nu a fost intenționat, nu știam organizarea evenimentului

Partenerii noștri