Live

Toni Greblă, numit preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Câte voturi au primit contracandidații săi

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Gov.ro

Plenul Parlamentului a votat marţi numirea lui Toni Greblă în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Toni Greblă, actualul prefect al Capitalei, a fost propus de PSD pentru această funcţia de președinte al Autorităţii Electorale Permanente.

Candidatura lui Toni Greblă a primit 251 de voturi „pentru” şi 110 „împotrivă”, potrivit Agerpres.

Votul a fost secret cu buletine.

Mandatul președintelui Autorităţii Electorale Permanente este de 8 ani.

Ceilalţi candidaţi au fost Iulia Andreea Băbeanu, propusă de AUR - 37 voturi „pentru” şi 324 „împotrivă” şi Cristian Preda, propus de USR - 73 voturi „pentru” şi 288 „împotrivă”.

Pe 11 ianuarie, Constantin-Florin Mituleţu-Buică a înaintat celor două Camere ale Parlamentului demisia sa din funcţia de preşedinte al AEP, după ce Agenția Națională de Integritate a depus la Parchetul General o plângere împotriva sa, acuzându-l că și-a angajat cumnata consilier în cadrul instituției. Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar a afirmat că a respectat legea.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO ”Ireal”. Donald Trump și un model au provocat indignare prin aparițiile de la Miami: ”Lumea ciudaților”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Greblă: Peste 900 de români s-au înscris pentru a vota prin corespondență la prezidențiale și parlamentare. Sper să fie cât mai mulți

Odobescu: Sunt peste 900 de secţii de votare în străinătate, la europarlamentare. Se va vota 7-22, în unele situații până la 23:59

Tomac cere demisia șefului AEP, după ce ÎCCJ a decis că Alianța Dreapta Unită poate participa la alegeri: „Avem nevoie de garanții”

A fost stabilită componenţa BEC pentru alegerile locale și europarlamentare. PMP şi Forţa Dreptei au fost lăsate pe dinafară

Partenerii noștri