Live

Tudorel Toader spune că nu va avea o discuţie cu Kovesi asupra raportului

Data publicării:
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri, pentru Agerpres, că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi asupra Raportului privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie.


Întrebat dacă intenţionează să îl cheme pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a purta o discuţie asupra raportului, Tudorel Toader a răspuns că nu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat joi că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ''acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept''.

''În temeiul prevederilor art. 54 alineatul 4 coroborat cu 51 alineatul 2 litera b din Legea 303/2004 privind Statutul judecătorilor şi procurorilor, declanşez procedura de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA. Raportul, însoţit de propunerea de revocare a procurorului şef, va fi transmis către Secţia pentru procurori a CSM, precum şi către preşedintele României, pentru a analiza şi pentru a decide în acord cu competenţele constituţionale pe care fiecare le are", a declarat Tudorel Toader, la MJ.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a precizat vineri că va urma procedura legală şi că va răspunde punct cu punct tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, care a propus revocarea ei din funcţie.

"Voi urma procedura legală şi mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmaţiilor prezentate de ministrul Justiţiei", a transmis Kovesi vineri. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Tudorel Toader acuză o „monstruoasă coaliție” după pierderea funcţiei de rector al Universităţii “Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi

Orban: Scrisoarea Comisiei de la Veneția a fost trimisă în presă pe filiera Tudorel Toader. Avem zeci de argumente la solicitare

CTP, despre „dezvăluirile lui T. Toader” și replicile consilierei lui Dăncilă și Dragnea: De ce a venit Toader să ne spună astea acum?

Predoiu: Dezvăluirile lui Tudorel Toader despre întâlnirea la care Dragnea cerea amnistie arată „caracterul mafiotic al guvernării PSD”

Partenerii noștri