Live

USR cere PSD și PNL adoptarea proiectului de lege „Stop petarde!” de către Parlament. Propunerea a trecut de Senat în 2022

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR cere PSD-PNL să deblocheze dezbaterile şi adoptarea proiectului de lege „Stop petarde!”, ţinut în sertare de mai bine de un an, pentru a preîntâmpina producerea de noi accidente cauzate de folosirea materialelor pirotehnice.

„Am văzut zilele trecute, odată cu incendiul de la un mall din Cluj Napoca, ce înseamnă materialele pirotehnice lăsate în mâna copiilor. Incidentul era perfect prevenibil! E nevoie de o reglementare mai strictă a acestora, iar cel mai important lucru este scoaterea lor din mâna publicului larg şi, mai ales, a copiilor. Pentru că impactul lor asupra oamenilor şi animalelor, deopotrivă, este unul dramatic. De la răniri, traume sau sperieturi şi până la incendii majore, cum am văzut zilele acestea”, declară deputatul USR Radu Molnar, iniţiatorul proiectului „Stop petarde!”, potrivit unui comunicat USR.

Iniţiativa legislativă interzice deţinerea de materiale pirotehnice de tipul petardelor de către persoanele fizice, conform News.ro.

Totodată, proiectul oferă pârghii Poliţiei pentru a lua măsuri atât în ceea ce priveşte antreprenorii care importă petarde şi artificii, cât şi în cazul pieţei negre, al celor care le comercializează direct pe stradă.

„Proiectul de lege, depus în aprilie 2022, s-a născut în colaborare cu societatea civilă şi a fost dezbătut cu autorităţile - poliţişti şi pompieri, cu experţi în studiul sănătăţii şi poluării aerului, cu biologi şi cu asociaţii de protecţie a mediului şi a animalelor. Proiectul a primit puncte de vedere favorabile de la Consiliul Legislativ şi Guvern şi a fost adoptat de Senat în iunie 2022. De atunci este blocat de majoritatea controlată de PSD”, mai arată USR.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Florin Răducioiu a spus totul. A descoperit cu un detectiv particular că este înșelat! Ce a urmat: ”Le tăia de gelozie”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Candidații pentru Primăria Capitalei Sebastian Burduja (PNL) și Mihai Enache (AUR) vin la Digi24, la ora 15.00

SUA avertizează Georgia să nu se alăture Moscovei împotriva Occidentului și o amenință cu tăierea finanțărilor

Funcționarii din Parlament se solidarizează cu protestul angajaților de la Palatul Victoria și cer salarii mai mari

Rareş Bogdan: „Nu avem scenariu în care domnul Ciucă nu va candida”

Partenerii noștri