Live

VIDEO. Dăncilă, o nouă gafă: „A abroga pe cineva despre o vină”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a făcut astăzi o nouă gafă. Ea a răspuns la o întrebare privind explicațiile pe care va trebui să le dea la Bruxelles în privința incidentelor din 10 august folosind expresia „a abroga pe cineva despre o vină”.

„Cu domnul Juncker nu am vorbit încă. După cum ştiţi, ieri am avut o vizită în Spania, unde m-am întâlnit cu omologul meu spaniol, dar şi cu regele Spaniei. Voi discuta cu domnul preşedinte Juncker, nu în ideea de a abroga pe cineva despre o vină, ci de a ruga ca să lăsăm rezultatele anchetei să fie cele care ne fac să credem într-o direcţie sau cealaltă”, a spus Viorica Dăncilă.

O dezbatere despre statul de drept din România, după violenţele de la protestul din 10 august, ar urma să aibă loc în plenul Parlamentului European. Detaliile dezbaterii urmează a fi stabilite la următoarea conferinţă a preşedinţilor de grupuri parlamentare, în 13 septembrie, potrivit europarlamentarului Siegfried Mureşan. El a precizat că aceasta este doar una din dezbaterile care vor avea loc despre România în perioada următoare. Astfel, în Comisia pentru Libertăţi Civile a Parlamentul European (LIBE) va avea loc în perioada următoare o dezbatere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, despre situaţia din România.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Execuție” în 21 de minute! VIDEO Ostapenko nu a suportat umilința și a izbucnit. Gestul făcut și la finalul meciului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Conferința extremiștilor europeni, unde trebuiau să vorbească Farage și Orban, a fost oprită de poliția de la Bruxelles

Ursula von der Leyen scapă de scandalul „Piepergate”. Eurodeputatul german numit de președinta CE la IMM-uri renunță la funcție

Klaus Iohannis merge la Bruxelles, la reuniunea extraordinară a Consiliului European

Politico: „S-a deschis cutia Pandorei” în cursa pentru șefia Comisiei Europene. Cum ar putea fi detronată „Regina Ursula”

Partenerii noștri