Live

Viorica Dăncilă, după prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă: Decretul semnat de președinte este nelegal

Data actualizării: Data publicării:

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la începutul şedinţei de Guvern, că decretul semnat de către preşedintele Klaus Iohannis pentru prelungirea mandatului şefului Statului Major al Armatei este nelegal și creează un conflict juridic de natură constituțională. Premierul a sugerat astfel, fără a spune explicit, că va sesiza Curtea Constituțională.

Viorica Dăncilă a afirmat că „totul pare un scenariu pus în scenă de preşedintele Iohannis de ceva vreme. În spaţiul public apăruse deja informaţia că preşedintele va face un pas în prelungirea mandatului actualului şef al Statului Major şi aş vrea să fie foarte clar, nu vorbim aici despre persoane, ci strict despre respectarea legii. Nici în acest caz preşedintele nu a explicat refuzul în şedinţa CSAT”, a arătat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, vineri, că CSAT nu a aprobat propunerea ministrului Apărării pentru şeful Armatei, situaţie care a fost generată de incompetenţa PSD. Preşedintele a anunţat că a semnat decretul de prelungire a mandatului de şef al Statului Major General al Armatei pentru generalul Nicolae Ciucă.

Ministrul Apărării, Gabriel Leş, a declarat, într-o intervenţie telefonică la Digi24, că preşedintele Klaus Iohannis i-a spus că propunerea pentru postul de şef al Statului Major al Armatei este nelegală, însă nu şi de ce. Leş a mai declarat că nu ştie care a fost argumentul legal pentru prelungirea mandatului generalului Ciucă, atât timp cât legea spune că aceasta se face la propunerea ministrului Apărării, cu avizul premierului. 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Emoție pură! Nadal a fost eliminat și și-a luat rămas-bun: ”O amintire de neuitat”. ”Râuri” de lacrimi în loja sa

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Iohannis se pensionează din postul de profesor de la Colegiul „Brukenthal”. Președintele a ținut catedra blocată 27 de ani

Klaus Iohannis a promulgat legea care devansează alegerile prezidenţiale

Iohannis a discutat cu premierul canadian Justin Trudeau despre NATO

Turcia îl sprijină pe Mark Rutte pentru șefia NATO

Partenerii noștri