Live

Presate de protestele din Bacău, autorităţile propun altă variantă pentru centrul de carantină: o pensiune. Prefect: Îmi cer scuze

Data publicării:

Autorităţile din Bacău au găsit altă soluţie pentru centrul de carantină destinat celor care ajung pe aeroportul din localitate, din zonele de risc din Italia, a declarat la Digi24 prefectul judeţului, Liviu Miroşeanu. Este vorba despre o pensiune la marginea oraşului Bacău. S-a renunţata stfel la prima variantă – un cămin din care elevii unui liceu au fost evacuaţi luni.

Conflictul poate fi considerat stins, iar elevii se pot întoarce în cămin, a spus prefectul.

El şi-a exprimat părerea de rău pentru situaţie de luni de la Bacău, unde părinţii elevilor au protestat după evacuarea din cămin a copiilor lor.

„A fost o confuzie, nu s-a discutat despre suspecţi de coronavirus, s-a vorbit doar de asigurarea situaţiei de izolare pentru persoanele care vin pe aeroportul din Bacău din zonele afectate di Italia. De aici urgenţa.

Suntem obligaţi în permanenţă să avem asigurate spaţii de cazare pentru persoanele care vin din Italia pe aeroportul din Bacău şi nu li se poate asigura starea de izolare la domiciliu”, a spus prefectul.

Miroşeanu a spus că noua variantă găsită este o pensiune la marginea oraşului Bacău, cu toate condiţiile, într-o zonă privată.

„Pensiunea are 25 de camere, 50 de locuri. Căminul avea 50 de camere, 150 locuri. Am analizat şi considerăm că pentru prima etapă avem asigurate spaţii suficiente. În funcţie de evoluţie vom găsi şi alte variante pe raza judeţului”, a afirmat prefectul.

Citiţi şi:

Proteste la Bacău, unde elevii unui liceu au fost evacuaţi din cămin. Autorităţile vor să transforme imobilul în centru de carantină

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 38 de ani și a iscat multe discuții după ce s-a aflat ce dietă ține. ”N-ar trebui să te lauzi cu asta”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima reacție a lui Biden după violențele din campusuri: „Au dreptul să protesteze, dar nu să provoace haos”

Noi violențe în Georgia, "legea rusă" a fost votată. Poliția a dat cu gaze lacrimogene în mulțimea care a luat cu asalt Parlamentul

Tensiunile cresc în Georgia după protestele violente, cu 63 de arestări. Parlamentarii s-au luat iar la bătaie

Fermierii polonezi renunță la blocarea frontierelor cu Ucraina. Organizatorii spun că au ţinut cont de situația de pe frontul ucrainean

Partenerii noștri