Live

Preşedintele Germaniei, la Sibiu: „Avem un veritabil război în Europa, după atacul Rusiei asupra Ucrainei”

Data publicării:
Președintele Germaniei, Frank Walter Steinmeier. Foto: Christian Marquardt-Pool/ Getty Images

În prezent se desfăşoară „un veritabil război în Europa” a declarat joi preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, care se află în vizită la Sibiu, împreună cu președintele Klaus Iohannis. Steinmeier a repetat apelul la unitate în UE și în NATO.

Frank-Walter Steinmeier s-a întâlnit, alături de preşedintele Klaus Iohannis, cu reprezentanţii comunităţii germane din România.

„Ne întâlnim şi astăzi în condiţii speciale, condiţii cu care nu a mai crezut nimeni că ne vom reîntâlni. Avem un veritabil război în Europa, după atacul Rusiei asupra Ucrainei - atâta distrugere, atâtea victime şi asta deja de peste un an”, a spus Frank-Walter Steinmeier, potrivit traducerii oficiale, scrie Agerpres.

Președintele Germaniei şi-a început vizita de stat miercuri, la Bucureşti, când a avut o conferinţă de presă alături de omologul român.

„Ieri am utilizat această zi pentru a ne asigura reciproc de unitate în Uniunea Europeană şi în cadrul NATO şi că prietenia dintre două state, aşa cum sunt România şi Germania, este atât de importantă pentru a păstra pacea şi securitatea”, a arătat preşedintele Germaniei.

Steinmeier a mai fost la Sibiu

El şi-a amintit că prima sa vizită la Sibiu a fost când acest oraş a fost desemnat Capitală Culturală Europeană iar primar era Klaus Iohannis. „M-a fascinat de prima dată”, a mărturisit preşedintele Germaniei care este, de altfel, cetăţean de onoare al Sibiului.

Frank-Walter Steinmeier a evocat comunitatea germană din România, dar şi „comunitatea din ce în ce mai mare a românilor din Germania”.

„Cred că trebuie să onorăm ambele părţi şi să ştim că aduc şi şi-au adus o contribuţie la îmbunătăţirea relaţiilor dintre ţările noastre şi la faptul că acestea sunt atât de strânse şi bazate pe încredere”, a adăugat el.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

China se plânge că e „denigrată” și „reprimată” de SUA și amenință cu represalii după noi sancțiuni americane

„Oscarul de la Washington”. Klaus Iohannis și Michelle Yeoh vor fi premiați de Atlantic Council

Teritoriul Ucrainei se va vedea mai puțin din satelit. Kievul a găsit soluția ca să încurce ofensiva Rusiei

Ucraina a primit arme occidentale cu permisiunea de a lovi Rusia, susține un ministru de Externe. "Nu totul se spune cu voce tare"

Partenerii noștri