Live

Primar din Ialomița, arestat la domiciliu. DNA îl acuză că a luat o șpagă de peste 70.000 de lei

Data publicării:

Primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, a fost arestat la domiciliu pentru trafic de influenţă, în formă continuată, după ce a pretins unui om de afaceri un comision din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea urma să-l încheie cu administraţia locală. În total, primarul a primit peste 70.000 de lei, scrie News.ro.

Potrivit DNA, în cursul anului 2017, primarul comunei Grindu, judeţul Ialomiţa, Costel Vieriu, a pretins unui om de afaceri să-i remită un comision de 10% din valoarea facturilor ce urmau a fi emise în baza unui contract pe care societatea acestuia urma să-l încheie cu primăria comunei.

”După ce s-a asigurat că firma respectivă a câştigat contractul, primarul Costel Vieriu a primit, în două tranşe, de la omul de afaceri suma de 41.000 lei, reprezentând contravaloarea comisionului menţionat anterior. Într-un context asemănător şi pentru acelaşi motiv, inculpatul a cerut de la aceeaşi persoană un comision de 15% şi a primit, la data de 29 noiembrie 2018, suma de 30.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, au anunţat, luni, reprezentanţii DNA:

În urma flagrantului, primarul din Grindu a fost reţinut, iar ulterior a fost prezentat Tribunalului Bucureşti care a dispus măsura arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prima arestare după demiterea lui Șoigu. Un șef din Ministerul Apărării rus este acuzat de luare de mită

Gorghiu, după investigația privind averea primarului din Sinaia: „E foarte posibil să se sesizeze DNA. Nu le dau eu teme la televizor”

Marcel Ciolacu: Prim-miniștrii se schimbă unul pe an. Și eu o să mă schimb cât de curând

Primăria, afacere de familie în Vâlcea. În timp ce într-un sat soții s-au înțeles, în altul un tată și fiul lui se ceartă pe funcție

Partenerii noștri