Live

Semnal că proiectul "Ierusalim", promovat de Dragnea, e îngropat: "Am fost asigurați că nu se schimbă nimic, am decis să continuăm parteneriatul"

Data actualizării: Data publicării:

Autorităţile palestiniene au primit asigurări de la cel mai înalt nivel din partea statului român că, în cele din urmă, Bucureştiul nu-şi va muta ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite RFI. Reamintim că acest subiect, lansat de liderul PSD, Liviu Dragnea, a declanşat un scandal major între Preşedinţie şi Guvern, o astfel de iniţiativă fiind sprijinită nefiind sprijinită de partenerii europeni ai României.

"Am discutat cu ministrul de externe Meleșcanu și cu Bogdan Aurescu, din partea președintelui  și amândoi ne-au dat asigurări că România își respectă în continuare angajamentele față de legea internațională și față de soluția celor două state. Partea română ne-a asigurat de asemenea că dosarul Ierusalim este unul negociabil. Am convenit să lucrăm împreună și să îmbunătățin relațiile bilaterale", a declarat ambasadorul palestinian la Bucureşti, pentru RFI.

"Din moment ce am fost asigurați că nu se schimbă nimic, am decis să continuăm parteneriatul", a mai adăugat oficialul, subliniind încă o dată: "am primit asigurări ferme de la domnul Meleșcanu și de la Bogdan Aurescu și pentru noi asta contează cu adevărat".

Continuarea AICI

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rezoluţia Rusiei pentru interzicerea amplasării de arme în spaţiu a fost respinsă în Consiliul de Securitate al ONU

"Regina Cubei a compromis tot". O spioană a memorat secrete americane 17 ani și le-a dezvăluit Havanei: "Nu poți opri asta cu paznici"

Ce surpriză au lăsat în urmă hoții care au comis cel mai mare jaf de obiecte de artă din istorie. Cazul nu a fost niciodată rezolvat

SUA au transmis condoleanțe după moartea lui Raisi: „Nu suntem implicați și nu avem nicio idee despre cauza accidentului”

Partenerii noștri