Semnal că proiectul "Ierusalim", promovat de Dragnea, e îngropat: "Am fost asigurați că nu se schimbă nimic, am decis să continuăm parteneriatul"

Data actualizării: Data publicării:
dragnea dancila parlament

Autorităţile palestiniene au primit asigurări de la cel mai înalt nivel din partea statului român că, în cele din urmă, Bucureştiul nu-şi va muta ambasada din Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, transmite RFI. Reamintim că acest subiect, lansat de liderul PSD, Liviu Dragnea, a declanşat un scandal major între Preşedinţie şi Guvern, o astfel de iniţiativă fiind sprijinită nefiind sprijinită de partenerii europeni ai României.

"Am discutat cu ministrul de externe Meleșcanu și cu Bogdan Aurescu, din partea președintelui  și amândoi ne-au dat asigurări că România își respectă în continuare angajamentele față de legea internațională și față de soluția celor două state. Partea română ne-a asigurat de asemenea că dosarul Ierusalim este unul negociabil. Am convenit să lucrăm împreună și să îmbunătățin relațiile bilaterale", a declarat ambasadorul palestinian la Bucureşti, pentru RFI.

"Din moment ce am fost asigurați că nu se schimbă nimic, am decis să continuăm parteneriatul", a mai adăugat oficialul, subliniind încă o dată: "am primit asigurări ferme de la domnul Meleșcanu și de la Bogdan Aurescu și pentru noi asta contează cu adevărat".

Continuarea AICI

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri