Live

Raed Arafat: România va dona 11 ambulanţe Ucrainei

Data publicării:
Șeful DSU, Raed Arafat / Foto: Guvernul României

România donează Ucrainei 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, vineri, la Palatul Victoria.

"Este o hotărâre care acordă sprijin Ucrainei prin donarea a 11 ambulanţe de urgenţă şi de transport din rezerva serviciilor de ambulanţă şi a Serviciului Mobil de Reanimare şi Descarcerare. Din păcate, nu putem da ambulanţe noi pentru că toate sunt pe fonduri europene, nu pot fi donate, şi nu au trecut încă 5 ani. Din cauza asta, dăm ambulanţe care sunt ceva mai vechi, dar ne asigurăm ca aceste ambulanţe să fie operaţionale, funcţionale, împreună cu toate echipamentele din dotare", a declarat Arafat, într-o conferinţă de presă.

Reprezentanţii inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă şi cei ai serviciilor de ambulanţă de unde vor fi preluate aceste maşini au primit solicitarea de a le face o revizie completă şi de a le verifica înainte să fie predate în Ucraina.

"Va fi nevoie de ele, este o solicitare care s-a primit şi din partea Ucrainei de a asigura astfel de mijloace pentru a putea să transporte pacienţi, răniţi şi aşa mai departe. Lucru la care România răspunde cu această donaţie de mare importanţă", a precizat Raed Arafat, potrivit Agerpres.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

SUA anunță sute de sancțiuni împotriva companiilor care ajută Rusia. Multe dintre ele sunt chineze

Ucraina pregăteşte șapte noi acorduri de securitate, inclusiv cu SUA. Zelenski: „Ne vor sprijini până aderăm la NATO”

Trumpiștii extremiști din Congres încep procedura pentru a-l demite din nou pe președintele Camerei Reprezentanților

„Băieții noștri au obținut trofee”. Cu sute de mii de morți pe front, Putin face paradă cu tancurile occidentale capturate în Ucraina

Partenerii noștri