Live

Reţea de traficanţi de droguri de mare risc, anihilată la Constanța. Șeful rețelei coordona activitatea din închisoare

Data publicării:
Foto: Poliția Română

10 persoane au fost reţinute într-un dosar de trafic de droguri de risc și mare risc în Constanța. Șeful reţelei, un bărbat de 34 de ani, coordona activitatea din închisoare.

Cei zece inculpaţi au fost reţinuţi joi de procurorii DIICOT, în două cauze penale, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea de operaţiuni ilicite cu substanţe psihoactive noi, respectiv de trafic de droguri de risc, activităţile judiciare fiind efectuate împreună cu Biroul de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa.

În urma a 14 percheziţii domiciliare, au fost găsite peste 2 kilograme de droguri şi diverse sume de bani.

Peste 80 de percheziții la traficanții de droguri, 150 de persoane vor fi audiate. Foto: Poliția Română

"La aceeaşi dată, 25.08.2022, organele de cercetare penală au pus în executare 14 mandate de percheziţie domiciliară, în judeţul Constanţa, fiind identificate şi ridicate peste 2 kilograme de canabis, 21,6 grame rezină de canabis, 29 de grame MDMA, 7 comprimate ecstasy, 3-CMC, 35,6 grame Alpha PHP, o cantitate de cocaină, 95.430 de lei, 3.100 de euro, 100 de lire sterline, 24 de telefoane mobile, 6 cântare de precizie, un pistol de tip airsoft, cu bile, 20 de cutii materiale pirotehnice şi alte bunuri cu valoare probatorie", se arată într-un comunicat de presă transmis de DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa, citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, începând cu anul 2020, patru inculpaţi au constituit un grup infracţional, în scopul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, grup la care au aderat, pe parcursul anului 2022, alţi 4 inculpaţi, toţi acţionând în mod neîntrerupt şi coordonat, în scopul procurării, depozitării şi punerii în vânzare de droguri de risc, în special canabis. Activitatea infracţională a grupului a fost condusă direct, până în luna februarie a acestui an, de către unul dintre inculpaţi, împotriva căruia este deja luată o măsură privativă de libertate, pentru acelaşi tip de infracţiuni. Ulterior, acesta a continuat să coordoneze activitatea prin intermediul unui alt inculpat, care avea rolul de a transmite sarcinile trasate de către lider pentru membrii grupării aflaţi în libertate.

De asemenea, la domiciliul altor doi inculpaţi, aflaţi în anturajul infracţional al unora dintre membrii grupării, în urma percheziţiei domiciliare au fost găsite diferite cantităţi de droguri.

În ziua în curs a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi cu propunere de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime, ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa şi jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobile Constanţa.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

O plajă din Constanța s-a transformat într-o baltă uriașă după ploile din oraș. Imagini de pe litoral cu o zi înainte de minivacanță

ÎPS Teodosie anunță că va aduce Lumina Sfântă de pe mare și anul acesta. Mesajul Arhiepiscopului Tomisului 

După 80 de ani, asistenta care a salvat vieți în Al Doilea Război Mondial alături de medicul Gafencu s-a întors la spital

Un tânăr de 22 de ani a fost prins drogat la volan de două ori în aceeași noapte, în Piatra Neamț

Partenerii noștri