Live

Revolta unui medic infecționist: Sunt voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu virusul. Să ne întrebe întâi pe noi!

Data actualizării: Data publicării:
Foto: FS-Stock / Alamy / Alamy / Profimedia

Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de boli Infecțioase Iași, a atras atenția la Digi24 asupra mesajelor venite inclusiv din lumea medicală prin care se duce în derizoriu existența virusului, situație care încurajează nerespectarea măsurilor de relaxare, cu consecințe asupra creșterii bilanțului infectărilor.

"Se vede că populația nu a înțeles că în aceste perioade de relaxare trebuie să avem grijă să ne protejăm și să avem o viață cât de cât normală, dar păstrând regulile. Sunt și voci chiar din lumea medicală care duc în derizoriu regulile și existența virusului.

Cine vrea să se informeze să ne asculte, lucrăm în spitale de boli infecțioase,  știm exact care e natura acestei infecții, avem și experiență pentru ce înseamnă  infecții transmise în acest fel, avem virusologi. Alte specialități, dacă au întrebări, mai întâi să ne întrebe pe noi!.

E foarte periculos să intervii din altă zonă, să vorbești de mersul unui fenomen epidemiologic care are rol global și care nu e chiar ușor să te lupți cu el și noi lăsăm acest virus să circule printre noi și îi facem viața ușoară prin iresponsabilitatea noastră de a lua în serios măsurile de care vorbim.

Este chiar așa greu să purtăm o mască în spații închise și chiar și în spații deschise dacă e zona aglomerată?", a declarat la Digi24 Carmen Dorobăț.

Redactare Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Care e starea lui Florin Piersic, după operație. El a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, familia a cerut discreție

Ce scrie pe etichetele produselor lactate e diferit de ce conțin ele de fapt. Concluzii după ce au fost analizate 148 de probe

Masca nu e o soluție contra prafului saharian. Beatrice Mahler explică ce poți face ca să te protejezi, mai ales dacă ai astm

ONU cere anchetă după descoperirea unor gropi comune în Fâșia Gaza: "Victimele au fost îngropate adânc şi acoperite cu deșeuri”

Partenerii noștri