Live

România a importat 1.500 de MW de energie electrică în dimineața de luni, după ce Unitatea II de la Cernavodă s-a oprit în weekend

Data publicării:
Stâlpi metalici de înaltă tensiune. Imagine cu caracter sugestiv. Sursă foto: Ovidiu Micsik / Inquam Photos

România a importat aproximativ 1.500 de MW de energie luni dimineaţă, după ce, sâmbătă, Unitatea 2 a Centralei Nucleare de la Cernavodă a fost deconectată de la reţea în urma unei defecţiuni la partea clasică.

Astfel, la ora 10:40, consumul naţional de energie era de 7.807 MW, iar producţia de 6.373 MW, diferenţa de 1.434 MW fiind reprezentată de importuri, transmite Agerpres. 

Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat în după-amiaza zilei de sâmbătă de la Sistemul Energetic Naţional, ca urmare a apariţiei unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, potrivit Nuclearelectrica.

„Specialiştii CNE Cernavodă investighează cauza şi lucrează la remedierea acesteia în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN", precizează reprezentanţii companiei.

Aceştia subliniază că deconectarea automată a Unităţii 2 s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând conform proiectului.

Editor : Marco Badea

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Angajata lui Gigi Becali de la FCSB nu s-a mai ferit și a spus totul: ”Era o povară”. Acum vede lucrurile diferit

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

A fost pusă în funcțiune cea mai mare capacitate de stocare a energiei electrice în baterii din România

Rușii au avariat sau distrus 5 din cele 6 centrale ale celei mai mari firme private de energie din Ucraina

Românii ar fi plătit 1.100 lei în plus în fiecare lună dacă Guvernul nu ar fi plafonat prețurile, spune Ciolacu: „Am acționat corect”

Cornel Dinicu a depus plângere penală după incendiul de la Ferma Dacilor. „Nu se putea întâmpla decât ca urmare a unui act criminal”

Partenerii noștri