Live

România s-a topit la peste 40 de grade, iar meteorologii spun că e abia începutul. Telefoanele ambulanței au sunat neîntrerupt

Data actualizării: Data publicării:
Foto: GettyImages

România s-a topit astăzi la temperaturi de peste 40 de grade celsius la umbră. La prânz, în București, Giurgiu, Teleorman ori Caraș Severin temperatura resimțită de corpul uman a ajuns la 46 de grade Celsius. Așa că telefoanele au sunat neîntrerupt la ambulanță, care a avut cu aproape 25% mai multe intervenții. Iar meteorologii spun că e doar începutul. Alerta de caniculă extremă e valabilă până la finalul săptămânii.

Capitala s-a topit la propriu la orele prânzului, unde termometrele indicau 43 de grade. Soarele arzător a transformat străzile în cuptoare greu de suportat. În multe autobuze era mult mai cald decât pe stradă.

Isabella Neagu, jurnalist Digi24: Mijloacele de transport în comun nu sunt o soluție pentru cei care fug de caniculă, și asta pentru ca unele nu au aer condiționat, fie nu funcționează.

Femeie: Nu ne așteptam, dar aveam apă la noi, cand am fost era aer condiționat și acum nu era. Ce să fac, să mă dau jos? Suportăm, mergem inainte.
Femeie: Azi am mers vreo două ore.
Reporter: Cum sunteți?
Femeie: Leșinată, abia aștept să ajung acasă.

La prânz, un tramvai a sărit de pe șinele dilatate de căldură, în Sectorul 2. Minute bune angajații de la STB s-au străduit să îl pună în mișcare.

Paramedicii au avut cu 25% mai multe intervenții ca în ziua precedentă, iar cele mai multe cereri au venit de la oameni cărora li s-a făcut rău din cauza căldurii.

Radu Țincu, medic: Dincolo de durerile de cap, înseamnă o umflare a creierului, lucru care poate perturba circulația sângelui în creier, și poate duce la accidente cerebrale vasculare. Hipertermia este o altă complicație... Sunt copii care ajung la spital cu hipertermie, cu 40 de grade, pentru că părinții nu i-au hidratat.

La Constanța, turiștii au fugit de arșita de la prânz în apa mării, care avea o temperatură perfectă, de 24 de grade Celsius.

Bărbat: La umbrelă și cu o bere rece, ca toată lumea.
Bărbat: Ne dăm cu cremă, stăm la umbră.

Dana Costache, jurnalist Digi24: E ora 14:00, iar la Galați sunt 35 de grade, dar se simt mult mai multe. Atunci când oamenii ies din piscină merg sub umbrelă, pe şezlog, sau caută umbră.

Femeie: Cald, foarte cald.
Femeie: Am venit să ne distrăm, să stăm la soare, să ne bronzăm.
Femeie: Încercăm să ne răcorim în apă.

Meteorologii au anunțat că valul de căldură extremă va persista cel puțin două săptămâni.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Plin de ciudați”. ”Cea mai frumoasă sportivă din România” a dezvăluit ce-a pățit, ani de zile la rândul, pe internet

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Vara anului 2023 a fost cea mai călduroasă din ultimii 2.000 de ani. Avertismentul experților

Un șofer a băut și a consumat patru droguri diferite, apoi a plecat de la mare spre casă. A fost oprit de polițiști la Fetești

Imagini greu de privit din Vietnam. Pescarii înaintează cu greu cu bărcile printre sute de mii de pești morți, pe sute de hectare

Petrecere de 1 Mai încheiată cu bătaie, la Vama Veche. Poliția îi caută pe făptași

Partenerii noștri