Video Românii ignoră codul roșu de caniculă din Grecia. Coada de mașini în vama de la Makaza a ajuns la 7 kilometri
Turiștii români care pleacă în vacanță în Grecia stau la cozi pentru a trece frontiera. În vama de la Makaza coloana de mașini se întinde pe 7 km. În imaginile trimise de un telespectator Digi24 se vede cum șoferii înaintează greu, unii chiar au coborât din mașini, semn că timpul de așteptare a fost lung.
Bătaie în mijlocul străzii, după un conflict în trafic în Timișoara. Momentul a fost surprins de camere
De ce 8 suporteri FCSB au fost arestați în Grecia
Hairstylistul vedetelor a făcut scandal în trafic. Cum se apără Bassam Dabbas
Urmează două zile cu temperaturi de peste 30 de grade
Aglomerație infernală la frontieră
Insula grecească pe care anticii o considerau cea mai sacră dintre toate se scufundă rapid
"Cuptoare pe roți". Canicula, un calvar pentru călătorii din Timișoara care circulă cu autobuzele și tramvaiele vechi
Toată țara este sub avertizări de caniculă
Cât ne costă vacanțele în străinătate. Destinațiile cu cea mai ieftină mâncare
Românii ignoră avertizările meteorologilor și se grăbesc să plece în vacanță în Grecia, unde este în vigoare un cod roşu de caniculă, temperaturile urmând să atingă valori de până la 43 de grade Celsius, în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul ţării.
Autoritățile elene au luat însă măsuri pentru a-i proteja pe turiști. Accesul turiștilor la Acropole, cel mai vizitat obiectiv al Greciei, a fost blocat, iar decizia a fost luată pentru a nu-i pune pe oameni în pericol - totul, în contextul în care Grecia suferă teribil din cauza căldurii excesive.
Atenționare de călătorie pentru Grecia
Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a emis un cod roşu de caniculă, temperaturile urmând să atingă valori de până la 43 de grade Celsius, în intervalul 11-17 iulie 2023, pentru întreg teritoriul ţării.
Autorităţile elene au emis şi o avertizare privind creşterea riscului apariţiei incendiilor forestiere, producerea acestora fiind favorizată de temperaturile ridicate (cu 5-7 grade Celsius peste media anuală normală), gradul foarte scăzut de umiditate al combustibililor naturali (ex.: crengi, vegetaţie, frunze, ace de pin uscate) şi existenţa condiţiilor de propagare rapidă a unor potenţiale focare, din cauza intensificării vitezei vântului.
În același timp, Agenția Spațială Europeană (ESA), ai cărei sateliți monitorizează temperaturile terestre și maritime, a avertizat că Italia, Spania, Franța, Germania și Polonia se confruntă cu condiții extreme. Temperaturile de săptămâna viitoare ar putea depăși recordul actual al Europei - 48,8 grade Celsius, înregistrat în Sicilia în august 2021.
Meteorologii italieni au anunțat că după anticiclonul Cerberus, urmează un alt val de căldură, Charon. Săptămâna trecută, în lume s-a înregistrat cea mai călduroasă zi din istorie, oamenii de știință dând vina pe combinația dintre încălzirea globală pe termen lung cauzată de gazele cu efect de seră și impulsul pe termen scurt dat de El Nino.
Editor : C.L.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News