Live

Focar de COVID-19 la singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei

Data publicării:
Teste coronavirus. Foto: Inquam Photos / George Călin

Un focar de COVID-19 a apărut la singura clinică de hematologie din regiunea Olteniei. 12 din cei 30 de asistenţi medicali care lucrează aici au fost diagnosticaţi cu SARS-COV 2, potrivit Mediafax.

Un focar de Covid s-a înregistrat la Clinica de Hematologie din Craiova. 12 din cei 30 de asistenţi medicali care lucrează aici au fost diagnosticaţi cu SARS-COV 2. Şi doi pacienţi s-au îmbolnăvit, conform Lorenei Dijmărescu, director medical la Spitalul Filantropia Craiova, instituţie în subordinea căreia se află Clinica de Hematologie.

În următoarele două săptămâni, în clinică vor fi primite doar urgenţele, pentru că nu este suficient personal care să îngrijească bolnavii.

Acum, aici sunt internaţi 10 pacienţi.

„Vom asigura urgenţele şi chimioterapia pe spitalizare de zi. Sunt măsuri luate tocmai în ideea de a minimaliza riscurile de răspândire a acestei infecţii. Această situaţie va fi perpetuată timp de două săptămâni, până când personalul va ieşi din izolare”, a declarat Lorena Dijmărescu.

Clinica de Hematologie din Craiova este singura din regiunea Olteniei și poate interna maxim 50 de bolnavi.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri