Live

Video Imagini dramatice la Institutul Balș: pacienții nu mai au loc în saloane și primesc oxigen în paturi improvizate pe hol

Data actualizării: Data publicării:
Pacienți așezați pe holurile Institutului Matei Balș din lipsă de locuri Foto: Facebook Constantin Vasile Ifteme

Holurile Institutului Matei Balș din Capitală dezvăluie o realitate dură, surprinsă marți în imagini: holurile sunt pline cu pacienți Covid pe care medicii nu mai au unde să-i așeze. E ceea ce relatează un martor, care a postat pe Facebook imaginile.

„Cam așa arată holurile spitalului Matei Bals cu bolnavi de Covid, este înspăimântător, nu mai au pe unde să îi așeze, pacienții stau pe scaune la oxigen, sunt internați pe paturi de campanie. Terapia intensivă s-a mutat pe holuri. Nici nu vreau să vă spun ce muncă duc medicii, de dimineață nu i-am văzut să bea un pahar de apă. Oameni buni, trebuie să înțelegem că sistemul sanitar nu mai are cum să facă față, cât de curând intră în colaps, dacă nu e deja”, a scris Constantin Vasile Ifteme.

În imagini se vede cum alți pacienți stau pe scaunele și băncile de pe holuri și primesc oxigen din niște tuburi foarte mari așezate lângă ei.

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din București, a explicat marți seara, la Digi24, care este realitatea din spatele acestor imagini dure. Este o situație care durează de câteva săptămâni, consecință a creșterii accentuate a cazurilor de COVID.  Este vorba despre pacienții care vin la camera de gardă, a cărei capacitate este cu mult depășită.

La camera de gardă sunt 19-20 de paturi, or au fost zile în care s-au prezentat și aproape 40 de pacienți. Cel mai greu este când pacienții vin în a doua parte a zilei, când toate paturile - eventual eliberate dimineața - sunt deja ocupate.

Adrian Marinescu dă asigurări că în ciuda acestei realități - fără precedent - cu care se confruntă „Matei Balș”, soluția găsită este cea mai bună pentru pacienți. Chiar dacă unii stau și 24 de ore pe hol, în paturi improvizate, important este că primesc imediat tratament și terapia cu oxigen, atât de necesară.

Pe de altă parte, susține doctorul Marinescu, o astfel de realitate se întâlnește și în alte spitale COVID, nu numai la „Matei Balș”. El crede că soluția este ca toate spitalele din Capitală să-și facă circuite separate și să devină și spitale suport COVID. Orice zi în care în București se înregistrează peste 1.000 de cazuri noi de infecții cu SARS-CoV-2 duce la astfel de blocaje.

Editor : Luana Pavaluca

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Adrian Marinescu, director „Matei Balș”: Lipsa de protecție prin vaccinare a dus la epidemia de rujeolă

VIDEO Gândacii mișună pe la capul bolnavilor, la Spitalul din Slatina. Conducerea: „Aia e!”

Mii de pacienți sunt abandonați de familii în spitale. Unii rămân internați și doi ani, pentru că nu au unde să se ducă

Un pacient al Spitalului Județean de Urgență Ploiești a căzut de la fereastra etajului 1

Partenerii noștri