Live

Ministerul Sănătății explică cine garantează că vaccinurile anti-COVID sunt ținute la temperatura corectă

Data actualizării: Data publicării:
O doză de vaccin Pfizer/BioNTech este arătată presei, după ce a fost scoasă din gheața carbonică. Foto: Profimedia

Ministerul Sănătății a elaborat un ghid pentru medici cu privire la vaccinarea anti COVID-19, în care a inclus întrebări și răspunsuri, fiind incluse și opiniile comisiilor de specialitate.

„În momentul livrării vaccinurilor în centrele de stocare, persoanele responsabile de primirea lor verifică integritatea. Vaccinurile sunt transportate în cutii speciale de refrigerare cu data-logger (monitorizarea continuă a temperaturii) iar datele de monitorizare pentru toate transporturile sunt arhivate pe termen lung. De asemenea, în centrele de vaccinare fiecare frigider de stocare este prevăzut cu termomentru pentru monitorizarea temperaturii”, se arată în ghid, la întrebarea cine garantează că vaccinurile sunt ținute la temperatura corectă.

Dozele de vaccin sunt transportate de către producătorul Pfizer/BioNTech în cutii cu gheață carbonică, la temperaturi de minus 70-80 de grade Celsius.

Editor : G.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Femeia care și-a cumpărat un avion pentru a nu mai plăti mereu două locuri a intrat pe teren și internetul ”a explodat”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rafila, despre scandalul Pantelimon: E de nepermis să compromiți medici pentru mize personale. Colegiul Medicilor să ia măsuri

Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare mită

Anticoncepționalele ar putea fi compensate pe bază de rețetă medicală. Anunțul ministrului Sănătății

Rafila, despre tratarea pacienților: „Cele 2 sectoare, public și privat, nu trebuie să fie considerate opuse. Vreau să găsim o soluție”

Partenerii noștri