Live

Rafila: Certificatul COVID, introdus când se înregistează 3 săptămâni de creștere consecutivă

Data actualizării: Data publicării:
Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativității certificatului COVID. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat miercuri seara principiile care vor sta la baza introducerii obligativității certificatului COVID: creștere de 3 săptămîni cu un indice de 1,5.

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a vorbit miercuri seara despre proiectul de lege la care se lucrează pentru găsirea unei soluții pentru situații de criză epidemiologică, atunci când numărul de cazuri crește.

„Principiul de introducere a acestui certificat este următorul: e un certificat temporar care este introdus după o perioadă de 3 săptămâni de creștere consecutivă, un indice de 1,5, adică de 1,5 ori. De ce acest indice? Pentru că, în vară, începând cu data de 5 iulie, am avut o astfel de creștere care a continuat timp de 16 săptămâni. Practic, probabil că un astfel de document trebuia să fie introdus la începutul lunii august și probabil că în relativ scurt timp am fi renunțat la el pentru că nu mai aveam situația, decesele. Din păcate, filozofia a fost atunci diferită, și în perioade de creștee s-au intrrodus relaxări”, a spus Rafila, la Antena 3, potrivit Mediafax.

Acesta a spus că certificatul COVID nu va mai fi obligatoriu, „în momentul în care avem o perioadă de 3 săptămâni de descreștere, nu e condiționat de un anumit coeficient, dar trebuie să fie însoțită și de scăderea sub o anumită incidență cumulată în ultimele 14 zile. 1, această valoare a fost discutată”, a spus ministrul Sănătății.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Colegiul Medicilor, despre legea malpraxisului: ”Ministerul Sănătăţii nu a reuşit să realizeze o propunere alternativă”

Rafila: Nu ducem lipsă de resurse umane calificate, ci repartiţia nu e echilibrată. În Bucureşti avem de două ori mai mulţi medici

Mai mulţi copii palestinieni răniţi în Gaza vor fi trataţi în România, anunță ministrul Rafila

CNAS anunţă menţinerea finanţării pentru asistenţa medicală, după negocieri cu Colegiul Medicilor

Partenerii noștri