Live

Rată de infectare uriașă într-o localitate din județul Hunedoara: „Riscul epidemiologic este de o gravitate maximă”

Data publicării:
Teste pentru coronavirus. Foto: George Călin

Localitatea Toplița din județul Hunedoara a intrat marți în carantină după ce rata de infectare a populației a depășit pragul de 27 persoane infectate la mia de locuitori. Autoritățile județene vorbesc despre o situație gravă, potrivit Mediafax.

Localitatea Topliţa din judeţul Hunedoara a intrat în carantină după ce numărul cazurilor de infectare a crescut foarte mult. Carantina este impusă timp de două săptămâni începând de marți.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență-Hunedoara, convocat de prefectul județului, Călin-Petru Marian, a decis să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Toplița aparținătoare comunei Toplița județul Hunedoara. Măsura a fost luată în urma analizei situației epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidență a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori. Potrivit medicilor specialiști, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, în cazul în care nu se respectă măsurile legale în vigoare”, a anunțat Prefectura județului Hunedoara.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cazul bizar al pacientului infectat cu coronavirus timp de 613 zile

Virusul gripal e cel mai probabil să declanșeze o nouă pandemie. Cercetătorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

Polonia a primit, după doi ani de așteptare, primele miliarde de euro din PNRR, după reforme ale guvernului Tusk

Pericolul invizibil care omoară felinele de pe „insula pisicilor”. Boala este extrem de infecțioasă și nu există remediu

Partenerii noștri