Live

Tipul de cancer care poate fi depistat foarte ușor. 8 spitale mobile vor merge prin țară și vor oferi consultații femeilor

Data publicării:

Peste 4.000 de femei sunt diagnosticate, anual, în România, cu cancer de col uterin. Este cea mai mare rată a îmbolnăvirilor din Uniunea Europeană şi, în multe cazuri, pacienta ajung la doctor în faze înaintate ale maladiei. Ministerul Sănătăţii încearcă să schimbe statistica. A cumpărat 8 spitale mobile care vor merge prin ţară şi vor oferi consultaţii.

Spitalele mobile vor facilita accesul la programul de screening pentru femeile din zonele defavorizate. Valoarea proiectului este de 47.000.000 de euro.

Unitățile sanitare beneficiare ce participă la campania națională pentru depistarea cancerului de col uterin și către care sunt destinate aceste autospeciale sunt: Institutul Oncologic Prof. Dr. Ion Chiricuță Cluj-Napoca; Spitalul Clinic Județean Mureș; Spitalul Clinic Județean de Urgență „Pius Brînzeu” Timișoara; Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova; Institutul Regional Oncologic Iași (2 buc.); Institutul Oncologic Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu București; Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandrescu-Rusescu” București.

Această inițiativă ajută la depistarea și tratarea unor boli cu morbiditate și mortalitate mare, care au  costuri mari de îngrijre și ale caror șanse de vindecare sunt mult mai mari, dacă sunt depistate la timp.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

De la 1 decembrie, femeile între 19 și 45 de ani vor putea cumpăra vaccinul HPV la jumătate de preț

Ce tipuri de examene de anatomie patologică se pot efectua pentru leziunile colului uterin

Care sunt semnele și simptomele cancerului de col uterin local avansat

Ce este brahiterapia și ce presupune tratamentul cancerului de col uterin

Partenerii noștri