Care sunt semnele și simptomele cancerului de col uterin local avansat

Data publicării:
dr beatrice anghel
Dr. Beatrice Anghel, medic primar radioterapie.

Brahiterapia este prima linie de atac în cancerele ginecologice. În cazul tumorilor locale avansate, iradierea este țintită, precisă și eficientă. Despre procedură în aceste tipuri de cancer ne vorbește dr. Beatrice Anghel, medic primar Radioterapie.

Cancerul de col uterin necesită un tratament integrat, multidisciplinar, care poate include intervenția chirurgicală, radioterapia externă, brahiterapia, chimioterapia, imunoterapia și terapia biologică țintită. În prezent, chiar și formele local avansate de cancer cervical pot beneficia de tratament curativ prin adăugarea brahiterapiei între procedurile terapeutice, cu efecte importante.

Brahiterapia reușește să administreze doze mari de radiație cu foarte mare precizie, direct către țesutul țintă, cu efecte adverse minime. Procedura nu este dureroasă și nu necesită internare, iar structurile anatomice sănătoase sunt protejate. Tratamentul prin iradiere se realizează prin plasarea unor implanturi radioactive în apropierea tumorii sau direct în țesutul afectat.

Articol susținut de SANADOR, mai multe detalii pe www.sanador.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri