Live

Un bărbat abia externat de la Cardiologie, în Craiova, a făcut stop cardio-respirator pe scările spitalului și a murit

Data actualizării: Data publicării:
Foto: scjuc

Un pacient de 48 de ani externat marţi din secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean din Craiova a făcut stop cardio-respirator pe scările unităţii medicale. Bărbatul a decedat, iar reprezentanţii spitalului spun că nu se impune o anchetă asupra medicilor întrucât pacientul era bolnav cronic.

Pacientul a decedat imediat după ce a fost externat din secția de Cardiologie a Spitalului Județean Craiova, unde fusese internat în urmă cu două săptămâni pentru a i se monta un defibrilator. Potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului, pacientul nu a putut beneficia de montarea defibrilatorului pentru că avea o infecţie la un picior.

„Este vorba de pacient de 48 de ani cu suferinţă coronariană cronică severă, cu o cardiomiopatie dilatativă ischemică cu fracţie de ejecţie de până la 15%. Adică avea un cord mare ineficient, prost irigat cu sânge. Era un pacient cu diabet zaharat care necesita montarea unui defibrilator cardiac. Pentru acest lucru s-a internat în urmă cu două săptămâni la Cardiologie, însă avea infecţie la un picior, adică pacientul, cu ceva timp în urmă a călcat într-un cui şi a rezultat o plagă care i s-a suprainfectat. Din acest motiv nu i s-a montat defibrilator. Pacientul a stat la Cardiologie. El a insistat de vineri să plece acasă. Medicul cardiolog a insistat să rămână în spital pentru că i se făcea tratament cu antibiotic conform antibiogramei pentru a i se eradica infecţia”, a precizat dr. Cristina Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al SJU Craiova, potrivit Mediafax.

Aceasta a precizat că decesul pacientului a fost cauzat de o tulburare de ritm cardiac.

„Marţi s-a decis externarea pacientului de 48 de ani. Pacientul a plecat acasă cu reţetă de antibiotic care să fie administrat pe cale orală. În momentul în care a părăsit spitalul acesta a suferit o tulburare de ritm cardiac intrând în stop cardio-respirator şi a căzut din picioare. Aparţinătorii au sunat la 112 şi a venit o echipă de medici din UPU care au iniţiat maneverele de reusucitare. La faţa locului a ajuns şi o ambulanţă. Au preluat pacientul cu manevre de resuscitare în curs. A fost dus în UPU şi i s-a făcut resuscitare o oră şi 25 de minute, fără rezultate. Pacientul a fost declarat decedat. Din afirmaţiile medicului cardiolog, pe parcursul internării pacientul nu a avut tulburări de ritm cardiac”, a mai spus dr. Cristina Geormăneanu.

Potrivit acesteia, medicii de la UPU s-au mobilizat repede și s-au deplasat pe jos la locul în care era pacientul. Purtătorul de cuvânt al SJU Craiova susține că în acest caz nu este necesară o anchetă.

„Nu cred că se impune o anchetă în spital. Nu s-a încălcat nicio regulă. Tulburarea de ritm cardiac putea să apară oricând, chiar şi după montarea defibrilatorului, având în vedere că era un pacient cu cardiopatie ischemică severă, care este o suferinţă a mușchiului cardiac”, a precizat Cristina Geormăneanu.

Sorina Pintea a vizitat ieri Spitalul din Craiova: „O nepricepere şi o indolenţă cum rar mi-a fost dat să văd”

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că a găsit la Spitalul Clinic Judeţean din Craiova „o nepricepere şi o indolenţă cum rar mi-a fost dat să văd”. Ea a spus că două cumputere tomografe sunt nereparate de 2 ani şi că lipsa de comunicare între departamente a dus la o criză de citostatice. Detalii aici.

Editor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bărbat din Craiova, arestat după ce a încălcat un ordin de protecție. A fost acasă la fosta lui soție și a bătut-o

Fostul ministrul al Sănătăţii Sorina Pintea a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru luare mită

VIDEO Cod galben de ninsori, cu două săptămâni înainte de Paște. Zonele în care drumarii au intervenit pentru deszăpezire

Locatarii blocului din Craiova afectat de explozie au fost lăsați să revină acasă pe propriul risc: Ne e frică, dar unde să ne ducem?

Partenerii noștri