VIDEO Cod galben de ninsori, cu două săptămâni înainte de Paște. Zonele în care drumarii au intervenit pentru deszăpezire

Data actualizării: Data publicării:
Ninge în zonele montane
Ninge în zonele montane. Sursa: captură video DRDP Craiova

Cu două săptămâni înainte de Paște, la munte ninge, iar toată țara se află sub alerte meteo. Furtunile vor cuprinde treptat în toate regiunile, iar zona montană înaltă este cod galben de ninsori. În județele Gorj și Hunedoara s-a depus un strat consistent de zăpadă. Drumarii au scos utilajele încă de azi-noapte pentru a curăța șoselele.

Cristi Tudor, reprezentant al DRDP Craiova, a spus la Digi24 că se circulă în condiții de iarnă, deoarece în zona Voineasa-Vidra, pe DN 7A, s-au înregistrat ninsori abundente.

De asemenea, pe DN 67C, în zona Rânca, stratul nou de zăpadă a atins 15 centimetri.

Tudor a adăugat că deocamdată nu s-au înregistrat probleme, dar a făcut un apel la șoferi să nu intre pe drumurile acoperite de zăpadă fără anvelope de iarnă.

Iar un nou Cod galben de ninsori însemnate cantitativ pentru Carpaţii Meridionali şi Carpaţii de Curbură va intra în vigoare luni, la ora 18:00, potrivit meteorologilor.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Până marţi, la ora 12:00, la altitudini de peste 1.500 de metri în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură vor predomina ninsorile, local însemnate cantitativ şi se va depune strat de zăpadă.

Judeţele care se vor afla parţial sub Cod galben de ninsori sunt Caraş - Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj şi Mehedinţi.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri