Live

Video Școala începe în 13 septembrie în format fizic. Festivitățile de deschidere, organizate cu mască obligatorie și durată limitată

Data actualizării: Data publicării:
Grup de copii pe holul unei școli. Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

Noul an școlar va începe în data de 13 septembrie, în format fizic. Premierul Florin Cîțu a declarat, vineri, că își dorește ca școala să rămână în format fizic, iar festivitățile de deschidere să fie organizate "cât mai aproape de normalitate". La rândul lui, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că la aceste festivități masca va fi obligatorie, iar durata limitată la o oră - o oră și jumătate.

"Am avut două lucruri pe care le-am spus și rămân ferm pe acestea. Vreau ca anul școlar să înceapă cu prezență fizică și să rămână cu prezență fizică. Avem tot ceea ce ne trebuie. Anul trecut prin multe, am învățat mult, dar nu aveam vaccin. E important pentru mine, după discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii asupra impactului de anul trecut asupra elevilor, de aceea nu aș vrea să mai trecem prin acea situație și vom face tot ceea ce e posibil ca anul școlar să rămână cu prezență fizică", a afirmat Florin Cîțu.

El a cerut ca festivitățile de început de an școlar să fie organizate "cât mai aproape de normalitate": "Știu că este complicat, dar am încredere că vom găsi cele mai bue soluții. Este un moment important în viața fiecărui elev și aș vrea să ne bucurăm împreună în această zi".

De asemenea, premierul a insistat pe vaccinarea sau testarea angajaților, inclusiv din sistemul de învățământ.

"Eu mi-a exprimat ca de fiecare dată opinia că nu doar personalul din sistemul medical, dar și cel din învățământ, din MAI, MApN și sistemul public trebuie ori să se vaccineze, ori să se testeze. Nu putem să mergem mai departe așa cum am mers până acum", a declarat Florin Cîțu.

La rândul lui, Sorin Cîmpeanu a declarat că festivitățile de deschidere s-ar putea organiza în exterior, dar masca va fi obligatorie, iar durata va fi limitată la o oră - o oră și jumătate.

"Vor fi aglomerări, trebuie să protejăm elevii", a adăugat Cîmpeanu.

 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fost fotbalist de la FCSB, întreținut de mama sa: ”Sumele de bani dăruite de mine, principala sursă de venit a familiei lui”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce și-a asumat Roxana Mînzatu față de eurodeputați. Când va fi audiat comisarul european desemnat al României

Parlamentul European vrea un buget al UE pentru 2025 axat pe cercetare, sănătate, educație și climă. Ce sumă au propus eurodeputații

Bullying-ul începe încă de la grădiniță. Unul din cinci preșcolari este victima răutăților colegilor. „Copiii învață prin imitație”

Caz grav de meningită meningococică într-o școală din Ilfov. Medic: „Poate ucide în 48 de ore. Din clasă, niciun copil nu era vaccinat”

Partenerii noștri