Live

Secretul longevității. Cel mai bătrân bărbat din UK a împlinit 111 ani. Ce sfaturi le dă oamenilor care își doresc o viață lungă

Data actualizării: Data publicării:
John Tinniswood a primit o felicitare specială din partea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla. Foto realizată în 2019: Profimedia

Cel mai bătrân bărbat din Regatul Unit a împlinit, sâmbătă, 111 ani şi i-a sfătuit cu această ocazie pe compatrioţii lui „să îşi exerseze mintea” şi să dea dovadă de „moderaţie” în toate aspectele vieţii, relatează BBC.

John Tinniswood a primit o felicitare specială din partea regelui Charles al III-lea şi a reginei Camilla, iar aniversarea lui a fost celebrată în azilul din Southport în care britanicul deosebit de longeviv este internat.

Mare admirator al echipei de fotbal FC Livepool, John Tinniswood s-a născut pe 26 august 1912 şi le-a recomandat totodată compatrioţilor lui să „nu îşi suprasolicite niciodată organismul” dacă vor să aibă o viaţă sănătoasă.

„Cum vă simţiţi la vârsta de 111 ani?”, a fost întrebat el de o jurnalistă de la BBC.

„Nu mă simt diferit în comparaţie cu vârsta de 110 ani”, a răspuns el, râzând. „Sincer, nu mă simt diferit faţă de acum 10 sau 20 de ani”, a adăugat John Tinniswood.

Întrebat de aceeaşi jurnalistă despre secretul longevităţii sale, britanicul a răspuns astfel: „Există un singur cuvânt şi acesta este „moderaţie”. În toate lucrurile. Indiferent dacă e vorba despre mâncare, despre lectură sau despre a face o plimbare în aer liber, niciodată să nu vă suprasolicitaţi organismul. Şi, bineînţeles, în acelaşi timp trebuie să vă exersaţi şi mintea”.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noua ofensivă a Rusiei în Ucraina ar trebui să fie „un apel de trezire la realitate”. Avertismentul unui ministru britanic

Aproape jumătate din toți banii murdari ai lumii trec prin Londra și teritoriile britanice de peste mări

Rusia a descoperit rezerve uriașe de petrol în teritoriile din Antarctica revendicate de Marea Britanie

Hackerii susținuți de China devin tot mai periculoși. Marea Britanie și SUA trag un semnal de alarmă

Partenerii noștri