Live

Grevă generală în Sănătate, pregătită de sindicaliști. Mii de medici, asistente și infirmiere protestează în București

Data actualizării: Data publicării:
Mii de medici, asistenți și infirmieri blochează centrul Capitalei. FOTO: Facebook Federația Solidaritatea Sanitară

Spitalele din țară sunt în pragul grevei generale. Situația este extrem de tensionată, medicii sunt revoltați și cer mai mulți bani pentru gărzi despre care spun că sunt plătite la fel de șase ani de zile. Mii de medici și angajați din Sănătate protestează azi în București. S-au adunat în Piața Victoriei, la Guvern, iar de acolo au plecat în marș spre ministerele Muncii și Sănătății. După ora 14.00 au ajuns la Palatul Parlamentului. Traficul din centrul Capitalei este dat peste cap astăzi de protestul medicilor.

ACTUALIZARE 15:45 Medicii, infirmierele și asistentele au anunțat că încep demersurile pentru declanșarea grevei generale în Sănătate.

Carla Tănasie, jurnalist Digi24: Având în vedere că nu există o comunicare cu Guvernul, liderii de sindicat i-au anunțat pe cei care au protestat astăzi că fac toate demersurile pentru greva generală. Vom ști date clare la sfârșitul acestei săptămâni. Acest lucru va însemna că vor fi spitale care au personalul medical înscris la Federația Solidaritatea Sanitară care vor avea activitatea afectată. În timpul grevei generale trebuie să funcționeze o treime din activitatea spitalului. Vor fi asigurate urgențele, însă vor fi afectați pacienții care nu vor reprezenta urgențe. Vor fi amânate operații. Federația Solidaritatea Sanitară are 25.000 de membri, peste 4.000 de medici.

ACTUALIZARE 14.30 Protestatarii care au plecat în marș în centrul Capitalei sunt în Piața Constituției, la Parlament.

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dictatorul chinez, Xi Jinping, a fost primit la Paris de un protest al tibetanilor: „Ți-a trecut timpul, nu totalitarismului chinezesc”

Protest cu mii de oameni la Tel Aviv pentru aducerea acasă a ostaticilor. "Netanyahu încearcă să torpileze singura noastră şansă"

Se extind mișcările propalestiniene. Studenții canadieni au instalat tabere în marile universități. 200 de arestări la UCLA, în SUA

Presa din Ungaria: „E oficial, românii trăiesc mai bine decât maghiarii”

Partenerii noștri