Live

Tânărul ars în incendiul din Piatra Neamț a murit în ziua în care împlinea 28 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Niciun spital din ţară nu s-a încumetat să preia cazul tânărului rănit în explozia urmată de un incendiu, produsă la Piatra Neamţ. Tânătul a fost transferat în Belgia. FOTO: Digi24

Tânărul de 28 de ani care a fost ars în explozia din Piatra Neamţ a murit astăzi. El a fost transferat săptămâna trecută la un spital din Belgia.

Bărbatul, care împlinea astăzi 28 de ani, a suferit arsuri pe 70% din corp, inclusiv în zona capului. El a ajuns în Belgia cu două bacterii contractate în România. 

Medicul român care l-a tratat era optimist după prima intervenție chirurgicală, care a a avut loc luni, dar după a doua operație, a constat că starea tânărului s-a înrăutățit.

„Sunt mai multe organe, este inima, este plămânul, este rinichiul... care se ţin mână de mână. Şi fiecare a început să slăbească. Şi în pofida a tot ce a avut şi credeţi-mă că am ajuns toţi aici să îl iubim şi să avem grijă de el, nu a mers... S-au adunat prea multe pentru corpul lui, organismul lui nu a mai rezistat. Au fost şi infecţiile, şi şocul hipovolemic, şi transportul, şi suprafaţa, şi profunzimea... A fost o înşiruire nefericită de evenimente care a adus la sfârşitul acesta”, a declarat medicul Ciprian Isacu pentru Digi24.

Anunțul morții bărbatului a venit chiar în momentul în care la Ministerul Sănătății se desfășoară o întâlnire între ministrul Sorina Pintea și supraviețuitori ai tragediei din Colectiv, care i-au cerut ministrului protocoale care să simplifice transferul marilor arși la centre din străinătate. Cu atât mai mult cu cât transferul lui Alexandru Gabriel, tânărul din Neamț, s-a făcut abia după ce au fost făcute plăți în avans, deoarece România nu-și achitase facturile în cazul altor români tratați în acest spital.

 

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cadavru carbonizat găsit pe un câmp în Constanța. Cu o zi în urmă acolo avusese loc un incendiu

Explozie urmată de incendiu, la fabrica de armament din Cugir. O femeie a murit

Filmul dramatic al transferului în Belgia al tânărului ars. „Niciun alt stat nu mai are încredere în România”

Românii din Belgia strâng fonduri pentru familia tânărului ars în explozia din Piatra Neamț

Partenerii noștri