Live

Municipiul Câmpina, fără apă potabilă la robinet. Autoritățile au pus rezervoare cu apă în mai multe locuri din oraș

Data actualizării: Data publicării:
Autoritățile au distribuit rezervoare cu apă potabilă în mai multe zone din oraș. Foto: Facebook / Alin Moldoveanu

Comitetul local pentru situaţii de urgenţă din Câmpina a anunțat mai multe măsuri după ce societatea Hidro Prahova a stabilit că apa din localitate nu este potabilă. Analizele efectuate de DSP Prahova au evidențiat că apa este infestată cu bacteria Clostridium, punând în pericol populația.

Comitetul pentru situaţii de urgenţă a decis ca Hidro Prahova să asigure containere cu apă potabilă la Spitalul Municipal şi Spitalul de Psihiatrie Voila, la centrele de asistenţă socială şi la Piaţa Centrală din Câmpina.

"Problema care a apărut în această seară (vineri seară - n.r.) în municipiul Câmpina este fără precedent. După anunţul societăţii Hidro Prahova legat de faptul că apa din localitate nu este potabilă, am convocat Comitetul local pentru situaţii de urgenţă, astfel încât să luăm deciziile care se impun într-o situaţie pe care noi o considerăm de criză. Trebuie să ştiţi că pe o ramificaţie a reţelei Hidro Prahova din cartierul Voila s-a descoperit, de către DSP Prahova, în urma analizelor efectuate, că apa este infestată cu bacteria Clostridium, despre care nu ştim, în acest moment, de unde provine. Conform specialiştilor, infecţia cu această bacterie se manifestă, de regulă, printr-un sindrom diareic, care poate avea o evoluţie severă", a precizat primarul Alin Moldoveanu, potrivit Agerpres.

Poliţia Locală a distribuit în toate cartierele municipiului, la persoane fizice şi agenţi economici, comunicatul Hidro Prahova cu privire la măsurile de restricţie în consumul apei.

De asemenea, a fost transmis mesaj RO-ALERT pentru înştiinţarea populaţiei.

"Din punctul meu de vedere, atât Hidro Prahova, cât şi Direcţia de Sănătate Publică au respectat legea, comunicările făcute fiind în conformitate cu prevederile legale pentru astfel de situaţii. Am cerut Spitalului Municipal ca la CPU să se ştie situaţia şi să se intervină ca atare în cazul în care se prezintă persoane cu simptome specifice infestării cu bacteria Clostridium. Am luat legătura cu DSP Prahova, iar recomandarea acestei instituţii este că apa poate fi consumată după 10 minute de fierbere şi apoi răcire. Comitetul local pentru situaţii de urgenţă îşi va asuma această recomandare doar după ce DSP va transmite un document scris", a anunţat edilul localităţii.

Vineri seara, primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a informat că apa furnizată populaţiei nu întruneşte condiţiile de potabilitate şi trebuie folosită doar pentru uz menajer.

"Hidro Prahova a anunţat administraţia locală de faptul că, în urma analizelor DSP, apa din municipiul Câmpina nu întruneşte condiţiile de potabilitate. Prin urmare, fac apel la toţi câmpinenii să nu folosească apa de la robinet pentru băut şi pentru mâncare, ci doar pentru uz menajer", a scris edilul pe Facebook.

Restricţiile se vor menţine până la încadrarea apei în condiţiile de potabilitate.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Anamaria Prodan a spus de față cu Roland Gavril ce se va întâmpla dacă boxerul o va înșela! ”Toți sunt șmecheri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Cum își câștigă China aliați noi: 1 milion de sticle de apă potabilă pentru o țară cu o poziție strategică în Oceanul Indian

Un elev al Şcolii de Poliţie din Câmpina, cercetat după ce a condus o motocicletă, fără permis, şi nu a oprit la semnalul poliţiştilor

Restaurantele, cantinele și firmele de catering vor trebui să ofere gratuit apă potabilă clienților

Pentru un loc de parcare de 120 de lei din Buzău s-au plătit în licitație 10.000 de lei pe an. Constantin Toma: E o problemă

Partenerii noștri