Live

Fără carantină la Cluj, dar cu o rată uriașă a infecțiilor. Prefectul spune că rata este crescută artificial de cei fără acte

Data actualizării: Data publicării:
Foto: INQUAM Photos/Raul Stef

Municipiul Cluj-Napoca nu intră deocamdată în carantină, deşi rata incidenţei cumulate a cazurilor COVID-19 pe ultimele două săptămâni este de 9,04% la mia de locuitori. Autorităţile judeţene au decis amânarea, invocând mai multe motive.

"Cele 5 motive pentru care nu discutăm încă de carantinare în Cluj Napoca: 1. Analiza de risc a DSP nu întruneşte criteriile minimale pentru carantinare; 2. Număr mare de teste care generează cazuri multe, care nu e ponderat la nivel naţional în calculul incidenţei, dar eu îl ponderez în luarea deciziei; 3. Rata mortalităţii Covid cea mai mică din ţară; 4. Capacitate paturi Covid crescută, 69 paturi ATI plus încă 27 în curs de operaţionalizare, deci 96 probabil până la final de săptămână; 5. Rata incidenţei se calculează la populaţia stabilă a municipiului (cei care au domiciliu sau flotant), iar noi avem mulţi pozitivi care nu au nicio formă legală de şedere aici şi îmi cresc artificial rata incidenţei", se arată într-o informare a prefectului Mircea Abrudean, citată de Agerpres.

Conform raportării GCS de luni, judeţul Cluj se situează pe locul doi la nivel naţional în privinţa indicelui de infectare cu COVID-19, după judeţul Sibiu. Incidenţa în judeţul Cluj înregistrată luni este de 7,37 la mia de locuitori, în scădere faţă de ziua anterioară când a fost de 7,56 la mia de locuitori.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

FOTO După ce s-a lăsat filmată la duș, alături de soțul ei, a semnat contractul vieții. ”Ne vedem acolo”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un bebeluş de 2 luni a murit din cauza COVID-19

Un al 7-lea val de COVID ar putea veni în toamnă, spune Alexandru Rafila

Peste 9.300 de cazuri noi de COVID, în ultimele 24 de ore. Aproape 4.000 de pacienți internați, peste 600 sunt minori

Un vaccin adaptat, mai eficient împotriva variantei Omicron, ar putea apărea la toamnă

Partenerii noștri