Live

Discuții privind amânarea plății ratelor. Cine ar putea beneficia de această măsură

Data publicării:
FOTO: Agerpres

BNR a discutat cu băncile despre posibilitatea suspendării temporare a ratelor. Ar fi măsuri aplicate punctual clienților ale căror venituri sunt puternic afectate de epidemie.

În al doilea rând, BNR le va da lichidități băncilor comerciale și va prelua în schimb titluri de stat la dobândă de politică monetară.

"Departamentele care se ocupă de politica monetară dela BNR, inclusiv cele de strategie, sunt implicate într-o analiză foarte serioasă, să vadă care sunt conseconțele. Trebuie să se vadă, cât poate amâna o bancă - o lună, două.

O asemenea măsură nu se ia după ureche.

Nu e o problemă pentru care să iei o decizie pe termen lung.

Întreaga societate trebuie să înțeleagă că urgența întâi e să nu cadă băncile, că în crize se întâmplă astfel de crize.

Dacă băncile cad, ceva mai rău nu se poate închipui. După băncile care cad se duce toată economia", a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că sistemul bancar trebuie să vină cu un pachet privind plata ratelor la credite. Aceasta, în condițiile în care unele bănci au anunțat deja suspendarea temporară a plăţii ratelor la credite sau oferirea de internet şi mobile banking fără costuri timp de trei luni.

Redactare G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ciolacu e optimist: „Sunt ferm convins că spre sfârşitul anului va fi o inflaţie sub 5%”

Trei „mituri urbane” care au dus România la periferia economiilor OCDE. Explicațiile economistului-șef al BNR, Valentin Lazea

Inflația ar putea ajunge la 4,9% la finalul anului. Care este prognoza BNR pentru 2025

Isărescu: Corecțiile fiscale nu-s ușoare. Când eram premier, cei de la MAI m-au întrebat: "Vreţi să alergăm după hoţi pe jos?"

Partenerii noștri