Discuții privind amânarea plății ratelor. Cine ar putea beneficia de această măsură

Data publicării:
credite
FOTO: Agerpres

BNR a discutat cu băncile despre posibilitatea suspendării temporare a ratelor. Ar fi măsuri aplicate punctual clienților ale căror venituri sunt puternic afectate de epidemie.

În al doilea rând, BNR le va da lichidități băncilor comerciale și va prelua în schimb titluri de stat la dobândă de politică monetară.

"Departamentele care se ocupă de politica monetară dela BNR, inclusiv cele de strategie, sunt implicate într-o analiză foarte serioasă, să vadă care sunt conseconțele. Trebuie să se vadă, cât poate amâna o bancă - o lună, două.

O asemenea măsură nu se ia după ureche.

Nu e o problemă pentru care să iei o decizie pe termen lung.

Întreaga societate trebuie să înțeleagă că urgența întâi e să nu cadă băncile, că în crize se întâmplă astfel de crize.

Dacă băncile cad, ceva mai rău nu se poate închipui. După băncile care cad se duce toată economia", a declarat Adrian Vasilescu, consilier al guvernatorului BNR.

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, spune că sistemul bancar trebuie să vină cu un pachet privind plata ratelor la credite. Aceasta, în condițiile în care unele bănci au anunțat deja suspendarea temporară a plăţii ratelor la credite sau oferirea de internet şi mobile banking fără costuri timp de trei luni.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri